Wat is er allemaal veranderd sinds ik gestopt was met hardlopen?

Wat is er allemaal veranderd sinds ik gestopt was met hardlopen?

Ik ben natuurlijk een tijdje gestopt met sporten in het algemeen en daardoor was ik ook gestopt met bloggen. Ik had na mijn afstuderen meteen een fulltime baan waar ik zo’n 50 uur per week aan de slag ging. Daarnaast was het ook allemaal heel erg nieuw en wennen en hierdoor kwam het sporten op een lager pitje. Maar dat is verleden tijd. 

Sinds juli ben ik namelijk weer heel erg fanatiek bezig met sporten. Ik vroeg aan mijn vriend of hij een keer mee wilde naar mijn sportschool en sindsdien is het balletje weer gaan rollen. Ik heb meteen weer een hardloopschema gemaakt en daarnaast gingen we ook een keer per week naar de sportschool.

We werden steeds sneller en steeds gemotiveerder en dus schreven we ons in voor een hardloopwedstrijd, de Damloop by Night van 8 kilometer. Met een doel in zicht werden we steeds fanatieker en liepen we elke week 3 keer hard. We sloegen geen een training over. En daardoor kwam het allemaal steeds meer in ons ritme en dat is de rede dat we nu nog steeds fanatiek zijn en bijna nooit een training overslaan.

Damloop by Night
De Damloop by Night verliep heel goed. Ik had als doel om 45:00 te lopen en dit werd 45:09. Stiekem wel een beetje van gebaald maar ik merkte al wel dat ik een stuk sneller was dan ‘vroeger’. Toen liep ik met veel pijn en moeite 5 kilometer onder het half uur en hier lukte dat makkelijk. Dit gaf weer motivatie om ons in te schrijven voor nog een hardloopwedstrijd: de Hoge Veluwe Loop. En als je me al langer volgt dan weet je dat dit ook mijn allereerste wedstrijd ooit was.

Ik had een heel scherp doel gesteld voor de Hoge Veluwe Loop om mezelf te testen en uit te dagen. Ik wilde hier de 5 kilometer onder de 26 minuten lopen. Dat terwijl mijn PR op de 5 kilometer 27:45 was. Ik wist wel dat het haalbaar moest zijn want ik had in trainingen al vaker zo hard gelopen. Uiteindelijk liep ik hier de 5 kilometer in 25:40.

Hoge Veluwe Loop

De grootste verandering sinds ik weer begonnen ben met hardlopen is dus dat ik een stuk sneller geworden ben. Daarnaast is de consistentie in trainingen ook een heel groot verschil. We lopen nu standaard 3x per week hard en gaan daarnaast ook 3x per week naar de sportschool. Dit is meer geworden omdat ik weer Personal Body Plan volg.

Ik heb hiervoor gekozen omdat we altijd maar wat deden in de sportschool en ik wilde er weer heen met een echt doel. Daarom heb ik gekozen voor een tweede half jaar Personal Body Plan. Nu alleen zonder coach omdat ik deze niet meer nodig heb, ik volg het alleen voor het sportschool schema.

Ook een hele grote verandering is dat ik nu heel erg veel tijd heb. Ik werk op dit moment namelijk parttime in de horeca. Ik ben wel druk aan het solliciteren dus hier komt hopelijk snel verandering in. Maar ik zoek nu een baan van 32-40 uur en dat is een heel groot verschil met 50 uur. Als ik dus een baan heb gevonden wordt het wel weer even zoeken naar een nieuw ritme met hardlopen maar ik weet zeker dat dit gaat lukken. Ik ben gemotiveerd genoeg!

Liefs Jessica

PS uitgebreide wedstrijdverslagen van afgelopen wedstrijden komen uiteraard nog online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *