Toch weer een blessure?

Toch weer een blessure?

Misschien heb je het al gelezen in mijn afgelopen verslagen. Ik had namelijk weer wat last van pijntjes maar het was niet super erg. Toch ben ik er maar mee naar de fysio gegaan want het bleef wel lang aanhouden. Lees je mee?

Ik had al enige tijd last van een stijve heup tijdens het hardlopen. Dit was dan vooral aan het begin van de run en op het moment dat alle spieren, gewrichten en pezen waren opgewarmd dan trok deze pijn weer weg. Ik zocht hier verder niks achter en liet het maar gewoon voor wat het was.

Totdat het steeds erger werd en ik ook pijn kreeg tijdens het wandelen. Ik kon ook niet heel goed op mijn linkerbeen leunen en ik liep ook wat moeilijk en stijf. Dit was wel echt vervelend en dit was ook vlak voor de halve marathon. Ik heb er toen even naar laten kijken en werd geadviseerd om even niet te fietsen en oefeningen te doen.

Langzaam werd het weer minder erg en toen heb ik natuurlijk ook gewoon de halve marathon gelopen. De pijn wordt namelijk niet erger, het is gewoon alleen al een aantal maanden aanwezig en dat maakt het vervelend. Dat is ook de reden dat ik afgelopen maandag een afspraak had gemaakt bij de fysio.

Na veel testjes en onderzoeken kwam eruit dat een spiertje in mijn heup vast zit. Deze moet gemasseerd worden en losgemaakt zodat de stijfheid verdwijnt. In mijn lies zit een licht geïrriteerde pees en de slijmbeurs is ook wat geïrriteerd. Ik moet nu een oefening doen voordat ik ga hardlopen en 2 oefeningen na het hardlopen waardoor de spieren worden gerekt en gestrekt. Ook moet Yannick aan de bak. Hij moet die spier die vastzit regelmatig masseren.

En hopelijk gaat het dan snel weg! Het is dus niet echt een blessure maar wel een reden waardoor ik wat rustiger aan ga doen de komende tijd. Dan zijn jullie ook weer op de hoogte.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *