Review: Het paradijs

Review: Het paradijs

Ik vind het heerlijk om in het weekend of in mijn vrije uurtjes een boek te lezen. Ik neem er haast nooit de tijd voor dus als ik dit wel doe dan ontspan ik helemaal. Ook kan ik echt in een boek verdwijnen als deze spannend is. Daarom wilde ik graag een review schrijven over mijn gelezen boeken van de laatste tijd.

Deze keer gaat de review over: Het paradijs van Suzanne Vermeer. Dit is het pseudoniem van Paul Goeken. Vanuit deze schrijver zijn al veel literaire thrillers gekomen. Paul is in 2011 overleden maar vanuit het pseudoniem Suzanne Vermeer blijven boeken verschijnen van een onbekende auteur.

Het boek gaat over Liza Roozenboom. Haar zoon Mark is aan het reizen met Fedde, een vriend van hem. Ze zijn in Griekenland, op Corfu, waar ze aan het backpakken zijn. Maar dan ontvangt Liza een telefoontje dat haar zoon Mark verdwenen is.

Mark zou gaan backpakken met ene meisje welke hij daar had ontmoet. Maar na dit bericht heeft niemand meer iets van hem en dat meisje vernomen en zijn ze samen vermist. De lokale zoektocht levert niets op en de politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Liza gaat naar Griekenland om ook te zoeken maar na een tijdje keert ze weer terug naar Nederland met veel onbeantwoorde vragen.

Zoals je van Suzanne Vermeer gewend bent is dit echt een heel spannend boek. Ik heb het boek echt verslonden. Ik wilde zo graag weten wat er gebeurt was met Mark en of hij ooit nog terug zou keren. En wie zit er achter de vermissing en waarom? En waarom doet de politie zo raar en moeilijk? Allemaal vragen die door je hoofd spoken tijdens het lezen van dit boek.

Aan het einde krijg je op al deze vragen antwoord. Ik moet zeggen dat het einde me wel iets tegenviel. Het was niet zo spectaculair als ik verwacht had. Maar toch heb ik veel plezier gehad met het lezen van dit boek. Al met al geef ik het een 7!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *