Recept: gepofte aubergine met salsa verde

Recept: gepofte aubergine met salsa verde

Op deze prachtige zondag vond ik het wel weer eens tijd voor een recept. Ik had mezelf als doel gesteld dat ik elke maand een nieuw recept wil proberen en dit gaat nog steeds goed. Maar als ze lukken wil ik ze ook wel delen! En even een side note: het was veel lekkerder dan de foto eruit ziet. 

Het is in tegenstelling tot de meeste recepten wel eentje met wat meer ingrediënten. Ook kost deze wat meer moeite dan de meeste recepten op mijn blog. Maar het is het zeker waard!

Ingrediënten (voor 2 personen):

– 2 aubergines
– 1 afbakstokbrood
– 200 gram feta
– 100 gram granaatappelpitjes
Voor de salsa
– 15 gram munt
– 15 gram peterselie
– 15 gram basilicum
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel citroensap
– 8 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prik wat gaatjes in de aubergine en pof deze in 30 minuten in de oven. Als ze gaar zijn laat je ze even afkoelen en dan kan je ze pellen.
3. Pureer ondertussen alle ingrediënten voor de salsa. Ik deed dit met een staafmixer en dat werkte er goed.
4. Als de aubergines klaar zijn bak je, je stokbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking,
5. Verdeel de aubergines over de borden. Je kunt ze wat insnijden zodat alle andere dingen hierin kunnen.
6. Snijd de feta in blokjes en verdeel dit over de aubergines. Hierna kan je ook de salsa en de granaatappelpitjes in de aubergine doen.
7. Snijd als laatste het brood en serveer alles hierbij. Je kunt het brood los eten maar je kunt het ook op het brood eten!
8. Eet smakelijk.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *