Recept: Couscous a la Yannick

Recept: Couscous a la Yannick

Ja het is weer tijd voor een recept! Zoals jullie nu wel weten houd ik van makkelijk en weinig ingrediënten. Dat is dan ook precies hoe je deze couscous kunt omschrijven. Yannick heeft hem gemaakt dus vandaar de naam: Couscous a la Yannick.

Het was echt zo’n succes dat we het meteen twee keer gegeten hebben in de afgelopen tijd. De ene keer met kip en de andere keer met kalkoen dus dit kan allebei.

Ingrediënten:
– 125 gr couscous
– 1 theelepel zout
– 15 gr basilicum
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 courgette
– 2 tomaten
– 1 halve rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 250 gram kipfilet of kalkoenfilet

Bereidingswijze:
1. Snijd als eerste de courgette, de ui en de tomaat in halve plakjes. Verhit wat olie of boter in een pan en bak eerst de ui aan. Doe hierna de courgette plakjes erbij en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Als laatste voeg je de tomaat toe en dit bak je nog ongeveer 5 minuten.
2. Doe de couscous in een schaal en voeg hierbij het zout toe. Ook kun je in plaats van zout een half bouillonblokje toevoegen. Bereid het zoals het op de verpakking staat. Snijd hierna de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg hierbij 3 eetlepels olie en het citroensap zodat er een dressing ontstaat.
3. Voeg de couscous bij het tomaatmengsel en roer dit er goed doorheen. Bak dit ongeveer nog 1 minuut mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Dit is niet nodig als er al een bouillonblokje doorheen zit.
4. Gril de kip of de kalkoen in een grillpan. Bak dit totdat het gaar is. Serveer het geheel met de basilicumdressing.

Eet smakelijk!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *