Recap: Wisenttrail

Recap: Wisenttrail

Op zondag 31 december stond ik samen met Yannick aan de start van de Wisenttrail in Apeldoorn. Maar het was nog onzeker of ik wel van start zou gaan. Ik was namelijk net daarvoor ziek geweest en ik was nog niet helemaal fit. Lees je mee hoe het is gegaan? 

Ik heb eigenlijk tot aan de start getwijfeld of ik wel mee zou doen met deze wedstrijd. Maar 10 minuten van te voren heb ik wat heen en weer gerend om warm te worden en toen besloot ik dat ik het gewoon ging proberen. Ik denk dat ik anders ook wel spijt had gehad.

De start ging allemaal heel rustig en gemoedelijk, heel anders dan bij een hardloopwedstrijd haha. We liepen van het voetbalveld naar asfalt en daarna liepen we de bossen in. De trail was begonnen. Ze hadden ons verteld dat de eerste kilometers zwaar zouden zijn en dat de laatste kilometer ook erg pittig was.

In de eerste kilometers zaten wel wat klimmetjes maar het was wel goed te doen. Ik merkte wel dat ik echt moest herstellen na zo’n klimmetje maar dat kwam denk ik meer door het gebrek aan conditie omdat ik ziek was geweest.

Na zo’n 4 kilometer kwam ik een beetje in een flow en ging het best wel lekker. Ondertussen lekker in wat modderplassen gestapt maar goed dat kun je natuurlijk verwachten bij een trail!

Vanaf 5,5 kilometer kreeg ik het wat zwaarder en merkte ik echt dat ik leeg begon te lopen. Gelukkig hoefde ik niet meer super lang en was ik al over de helft. Yannick liep nog steeds bij me en hij heeft me er echt doorheen gesleept.

De laatste kilometer was echt enorm zwaar en afzien. Ik was helemaal leeggelopen en had echt geen energie meer. Ook mijn hartslag was echt veeeel te hoog. Maar met het einde in zicht gewoon doorgegaan. Het laatste klimmetje nog even gewandeld (enige stuk van de wedstrijd) en bij een van de laatste steile afdalingen nog even onderuit gegaan haha. Gelukkig lag daar geen modder!

En toen was daar (eindelijk) de finish! Geen medaille helaas maar wel een toffe ervaring! Ik ga zeker vaker meedoen aan trails.

Ik liep de 8,5K in 56:45! We wilden binnen het uur dus makkelijk gehaald.

Liefs Jessica

Eén gedachte over “Recap: Wisenttrail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *