Recap: Leidsche Rijn Loop

Recap: Leidsche Rijn Loop

Op zondag 3 juni werd de Leidsche Rijn Loop georganiseerd. En via via had ik vernomen dat hier veel bekenden aan mee zouden doen. Ook deden er veel mensen van atletiek mee aan deze wedstrijd. En omdat er 3 afstanden beschikbaar waren: 5, 10 en 15 besloot ik om mee te doen. Via Instagram had ik gevraagd welke afstand ik moest lopen en zo schreef ik me zondag ter plekke in om 15 kilometer te gaan lopen.

Omdat het allemaal zo last minute en onvoorbereid was had ik bijna geen tijd om zenuwachtig te zijn haha. Dat scheelt. En onder het mom van: de spieren opwarmen, was ik samen met Yannick op de fiets gegaan. Het was ongeveer 11 kilometer fietsen dus dat was perfect. Toen we daar aankwamen merkte ik hoe leuk het is om ook soms een wat kleiner loopje te doen. We kwamen meteen allemaal bekenden tegen zonder dit van te voren af te spreken haha, super leuk!

Na wat kletsen en omkleden liepen we met zijn alle naar het startvak. De 15 kilometer begon als eerste en deze startte om 13:00. In het startvak stonden een aantal pacers en aan de hand daarvan koos iedereen zijn plekje in het startvak. Voordat ik het wist mochten we al los.

Kilometer 1-5
Eindelijk lukte het me een keer: rustig starten! Ik starte op een pace van 5:30 en dat was precies wat ik wilde. Ondertussen zag ik iedereen van atletiek wegschieten en probeerde ik me niet mee te laten slepen. En dat ging eigenlijk heel erg goed. Ik vond een man die heel steady 5:30 bleef lopen dus hier bleef ik achter plakken. Ik mocht van mezelf namelijk pas versnellen na 5 kilometer om niet direct al mijn kruit te verschieten.
Kilometer 6-10
Het ging eigenlijk nog steeds wel lekker maar ik merkte wel dat ik nog niet moest gaan versnellen. Ook had ik ondertussen al iemand van atletiek ingehaald haha. Mijn plan werkte tot nu toe dus heel goed. Hier stond ook nog een vriendinnetje aan te moedigen en dat gaf ook weer even een boost. Ik liep nog steeds netjes 5:30 pace dus eigenlijk ging deze wedstrijd tot nu heel erg goed!

Kilometer 11-15
In deze kilometers kreeg ik wel iets meer last van de warmte. Ook mijn hartslag werd iets aan de hoge kant. Ik probeerde wat te verlangzamen en dat werkte wel. Hierna kon ik mijn 5:30 pace weer oppakken en op die manier weer doorgaan. Hier kwam ik weer iemand van atletiek tegen die ik voorbij ben gegaan. Langzaam starten heeft wel gewerkt dus haha. Ik kreeg het wel echt best wel zwaar tegen het einde maar ik ben niet ingezakt dus daar ben ik heel erg blij mee.

Uiteindelijk kwam ik in een tijd van 1:22:34 over de finish. Hier ben ik echt heel blij mee. Ik heb heel steady gelopen en zelfs met de warmte ben ik niet ingezakt. Rustig starten en niet meteen al je kruit verschieten heeft er wel voor gezorgd dat ik deze race zo sterk kon lopen! En zoals je op het overzicht ziet ben ik 10e geworden in mijn categorie, echt super leuk!

Na de wedstrijd hebben we nog even een biertje gedronken met zijn alle! En fijne afsluiting van het weekend weer.

Liefs Jessica

Eén gedachte over “Recap: Leidsche Rijn Loop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *