Recap: Johan Cruyff Foundationrun

Recap: Johan Cruyff Foundationrun

Vorige week woensdag 25 april zou eigenlijk de verjaardag van Johan Cruyff geweest zijn. Daarom wordt er op deze dag een foundationrun georganiseerd. Dit is een run die 14 kilometer lang is en dan kom je langs allemaal punten die belangrijk voor hem waren. Ik zag het ook vooral als een goede training voor een halve marathon. Lees je mee?

De start was in het Olympisch Stadion en de finish in de Amsterdam Arena. Wij hebben de auto bij de Arena geparkeerd en vanaf daar zijn we met het OV naar het Olympisch Stadion gereisd. Hier hebben we ons shirt opgehaald omdat iedereen in dit shirt moest rennen. Wel gaaf om te zien, iedereen in hetzelfde shirt.

Hierna moesten we best lang wachten totdat we van start konden. Tijdens het stilstaan merkte ik dat mijn lies weer begon te protesteren. Ik hoopte dat dit weg zou gaan op het moment dat we van start zouden gaan. Spoiler alert: dat was dus niet zo..

Ik wilde de eerste 5 kilometer met een pace van 5:40 lopen, dan 5 kilometer met een pace van 5:30 en dan afsluiten met een pace van 5:20. Het begin ging echt heel erg lekker. Ik moest alleen nodig plassen. Maar na 4 kilometer merkte ik toch dat die lies echt vervelend was en moest ik echt even stretchen om dit eruit te krijgen. Ik baalde hier wel echt van want verder ging het echt enorm lekker. Na het strekken vervolgde ik mijn weg maar het zat eigenlijk meteen al niet meer lekker. Ik wilde uitstappen maar ik had mijn OV niet mee en ik moest toch op een manier bij de Arena komen. Doorrennen dan maar. Op de lies na ging het nog steeds goed dus we konden wel een prima tempo aanhouden.

Na een paar kilometer weer gestopt om even te stretchen. Dit gaf namelijk wel even een korte verlichting en daarna was het heel even weg. Toch kreeg ik het richting het einde ook conditioneel steeds zwaarder. Ik had het allemaal niet meer onder controle en mijn lies deed echt veel pijn. Gelukkig zag ik de Arena al en zat het er bijna op. Ik was enorm blij toen ik gefinished was en dat het erop zat.

Ik zou nooit iemand aanraden om door te lopen met deze pijn. Maar ik heb het wel gedaan omdat ik toch op een manier naar de finish moest komen. De dag erna was de pijn gelukkig alweer bijna weg dus ik heb ook niks erger gemaakt in mijn lies.

Mijn officieuze eindtijd was uiteindelijk: 1:18:52 (er was geen tijdregistratie aanwezig).

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *