Recap van het jaar 2016

Recap van het jaar 2016

Het jaar 2016 was een heel mooi jaar. Het was het jaar waarin ik een vaste baan vond en ook het jaar waarin ik een serieuze relatie kreeg. Maar ook op het gebied van hardlopen was het een goed jaar. Lees hier mijn recap van 2016 op het gebied van hardlopen. 

Het leek me wel leuk om jullie mee te nemen in mijn hardloopjaar 2016. Dit door maandelijks te beschrijven hoeveel km ik liep, hoe snel, hoeveel trainingen dat waren en welke wedstrijden ik eventueel liep.

Juli
Dit was de maand waarin ik het sporten weer oppakte. Dat is ook meteen de rede dat dit mijn allerlangzaamste maand is van dit jaar. Om het regime vast te houden schreef ik mij in deze maand ook direct in voor de Damloop by Night in september.

Aantal runs: 11
Gemiddelde snelheid: 6:33 min per kilometer
Aantal kilometer: 44,52 kilometer

Augustus
In deze maand trainde ik rustig verder. Ik trainde 3 keer per week en dit werd in deze maand langzaam een gewoonte. Ook ging ik weer met een schema trainen om me voor te bereiden op de Damloop by Night.

Aantal runs: 13
Gemiddelde snelheid: 5:52 min per kilometer
Aantal kilometer: 59,08 kilometer

Damloop by NightSeptember
In deze maand stond mijn eerste hardloopwedstrijd in lange tijd op het programma. Dit was dus ook belangrijk tijdens de trainingen die ik in deze maand liep.

Aantal runs: 13
Gemiddelde snelheid: 5:42 min per kilometer
Aantal kilometer: 63,13 kilometer
Wedstrijd: Damloop by Night 8 kilometer 45:09 minuten

Oktober
Om gemotiveerd te blijven na de Damloop schreef ik mijzelf in voor de Hoge Veluwe Loop. Dit was ooit ook mijn allereerste wedstrijd die ik ooit liep. Daarom vond ik het ook leuk om deze dit jaar weer te lopen.

Aantal runs: 13
Gemiddelde snelheid: 5:29 min per kilometer
Aantal kilometer: 55,51 kilometer
Wedstrijd: De Hoge Veluwe Loop 5,2 kilometer 26:32 minuten

November
Na de Hoge Veluwe loop bleef het kriebelen om weer een wedstrijd te lopen. Ik had veel goede verhalen gehoord over de Zevenheuvelenloop. De 15 kilometer versie was net iets te ver dus koos ik voor de avond versie van 7 kilometer.

Aantal runs: 11
Gemiddelde snelheid: 5:39 min per kilometer
Aantal kilometer: 68,28 kilometer
Wedstrijd: Zevenheuvelennacht 7 kilometer 37:13 minuten

December
In de laatste maand van het jaar was het gemakkelijk om gemotiveerd te blijven. Juist met kerst in mijn achterhoofd was het makkelijker om even een rondje te lopen. Vooral ook nu ik nog de hele dag kan gaan en straks met mijn vaste baan alleen ’s avonds. Alleen werd ik de laatste week van de maand helaas ziek. Daarom heb ik minder gelopen dan ik wilde.

Aantal runs: 11
Gemiddelde snelheid: 5:34 min per kilometer
Aantal kilometer: 77,45 kilometer

Totaal 2016
Al met al was dit voor mij een heel fijn hardloopjaar. Ik ben heel blij dat ik deze oude liefde weer heb terug gevonden. Ook vind ik het heel erg fijn dat ik sneller ben dan ik eerst was. Dit was voor mij altijd best een issue eerst en daar maak ik me dus nu niet meer zoveel zorgen om. Ik ben heel erg benieuwd wat 2017 mij gaat brengen!

Aantal runs: 72
Gemiddelde snelheid: 5:49 min per kilometer
Aantal kilometer: 367,9 kilometer

Hoe was jouw 2016?

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *