Oei heb ik een blessure?

Oei heb ik een blessure?

Afgelopen week kreeg ik opeens wat last van mijn lies en mijn heup. Vooral nadat ik twee keer getraind had was het de dag erna heel erg en kon ik ook wat minder makkelijk lopen. Natuurlijk gaan dan meteen de alarmbellen af want de halve marathon is bijna! Lees je mee? 

Yannick is fysio en ik had het er met hem even over. Gelukkig kwamen we er snel achter waar de klachten vandaan kwamen: uit mijn bilspier. Toen Yannick dit hoorde had hij wel meteen een idee hoe we dit op kunnen lossen. Ik ben aan de slag gegaan met een foamroller om die hele spier weer los te rollen en de doorbloeding te stimuleren. Daarnaast heb ik mijn benen heel goed gerekt en gestrekt de afgelopen dagen.

En ik kan zeggen: ik merk direct verlichting en verbetering. De pijn is eigenlijk weg. Ik voel nog wel dat het een gevoelige plek is maar that’s it. Gelukkig. Ik zag de halve marathon al aan me doorbij schieten maar deze kan ik dus gewoon lopen.De komende tijd is het gewoon belangrijk om ‘heel’ te blijven. Ik ga dus rustig aan doen en als het moet een training overslaan. Daarnaast ga ik elke dag de spier foamrollen en mijn benen stretchen. Dit wordt mijn strijdplan voor de komende weken en dan moet de halve marathon goedkomen!

Even wat stress voor niks dus haha.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *