Kwart marathon van Egmond – recap

Kwart marathon van Egmond – recap

Laat ik beginnen met zeggen dat ik de Kwart Marathon van Egmond onwijs onderschat had van te voren. Ik ben mezelf echt flink tegengekomen en helemaal stuk gegaan. Lees je mee naar mijn strijd tijdens deze wedstrijd?

Natuurlijk had ik het parcours bekeken en wist ik wel dat het een van de zwaardere wedstrijden van Nederland was. Maar ik dacht dat vooral het strand heel zwaar zou worden. Nou dat had ik dus even verkeerd ingeschat. Maar laten we bij het begin beginnen.

De wekker stond op 7:00 want ik wilde lekker op tijd die kant op. Met een pendelbus weet je nooit hoe snel dat allemaal gaat dus calculeer ik liever wat extra tijd in. We deden lekker rustig aan dus om de trein te halen moesten we ineens nog heel erg haasten, de tijd in de ochtend gaat altijd zo snel. De pendelbus ging ook lekker snel dus we waren er lekker bijtijds. Alles verliep heel erg soepel en zo konden we nog even rustig aan doen.

In het startvak kwamen de kriebels toch wel even om de hoek kijken. Gelukkig hoefden we niet heel lang te wachten en voor ik het wist waren we eigenlijk al van start gegaan.

Kilometer 1-3
Ik startte heel erg lekker en probeerde rustig aan te doen. Dit ging op zich wel redelijk goed en ik zat er lekker in. Ik vroeg me wel telkens af wanneer het strand nou zou komen want dit wist ik niet meer precies. Ik dacht namelijk dat dit het aller zwaarste van de race zou worden dus daarom keek ik er een beetje tegenop.

Kilometer 3-6
Oh oh daar is het strand. Als we het strand oprennen is het wel zwaar. We moeten door het losse mulle zand en dit kost natuurlijk extra energie. Online had ik gelezen dat je vooral met je hakken moet afzetten en toen ik dit deed ging het beter. Op het strand zelf ging het eigenlijk heel erg goed. Het zand was hard en daardoor was het niet extra zwaar. Maar de klim van het strand naar de duinen was mega steil en zwaar. Met name door het losliggende zand weer. Ik probeerde hier te rennen maar dat ging niet. Stevig doorgewandeld totdat we boven waren en toen was ik ook direct Yannick kwijt.

Kilometer 7-9
Man wat had ik het zwaar. Ik was amper bijgekomen van de klim naar de duinen toe en toen kwamen de hellingen in de duinen zelf. Dit waren in totaal drie zware hellingen en ik heb mezelf hier helemaal stuk gelopen. Bij de afdaling probeerde ik wel tijd goed te maken want ik wilde nog steeds graag binnen het uur finishen.

Kilometer 10 – einde
Wanneer is deze race voorbij, er lijkt geen einde aan te komen. Ik heb mijn doel ondertussen ook opgegeven. Ik heb echt gevochten om het nog te halen maar vandaag zat het er helaas niet in. En dan zie ik ineens de finish. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat het erop zat. Mijn horloge heeft 10,74 gemeten maar volgens Egmond was het 10,5.

Ondanks dat ik mijn doel niet heb gehaald ben ik mega blij met deze tijd. Het was een zware maar een hele leuke wedstrijd en misschien ben ik volgend jaar wel terug voor revanche!

Liefs Jessica

 

 

2 gedachten over “Kwart marathon van Egmond – recap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *