Halve Marathon update 5

Halve Marathon update 5

Update 5 alweer! Ook deze week stond ik weer 2 keer in de sportschool. Ik heb de smaak weer helemaal te pakken en dat vind ik fijn. Daarnaast stond ik ook nog eens 3 keer buiten voor een rondje hardlopen. Een geslaagde week in de training voor de halve marathon al zeg ik het zelf!

Maandag 15 januari
Op maandag had ik nog een dagje vrij. We kwamen toen net terug van het weekendje weg met familie en daarom had ik deze dag even lekker vrij genomen. Daardoor stond ik dus ’s middags al in de sportschool voor een heerlijke training. We deden deze keer 10 oefeningen in plaats van 8 dus dat was ook wel heel erg lekker. Daarna nog even gerekt en gestrekt. Ik kan mijn tenen zelfs alweer aanraken! Ik ben echt zo stijf als een plank dus ben hier weer best trots op.
Op maandag ging ik samen met Yannick zelfs voor de dubbel. Het regende de hele dag en dit stopte ook niet meer. Daarom gingen we er maar gewoon voor. 6 kilometer door de regen! Het viel aan het begin wel mee met de regen en het miezerde een beetje. Maar het ging steeds harder. Stiekem was het wel best wel lekker en natuurlijk ook wel heel fijn toen we weer thuis waren. Douchen was nog nooit zo lekker haha.

Woensdag 17 januari
Het is tegenwoordig ook echt vaste prik om naar de baan te gaan op woensdag. Sinds we met de auto kunnen is de stap wat minder hoog om te gaan dus dat is fijn. Er stond deze woensdag een hele pittige training op het programma: 10 x 200-400. Dat is inclusief rustpauze een training van 9,8 kilometer. Dat is niet niks natuurlijk. Het was wel heel erg lekker en het ging ook heel erg goed dus dat is fijn!

Zaterdag 20 januari
Op zaterdag was het tijd voor de lange duurloop. De trainingen voor de halve zijn weer begonnen zoals je weet dus deze trainingen worden steeds langer. Vandaag stonden er 12 kilometers op de planning. Het ging erg goed, ik merkte alleen al snel dat ik buikpijn kreeg. Even weer een pitstop langs huis en verder met de training. Toen moesten we nog 8 kilometer. Ik had de hele training wel een hogere hartslag maar ik voelde me goed. De training ging dan eigenlijk ook heel erg gemakkelijk! Fijn dat ik ‘gewoon’ 12k kan rennen zonder al te veel moeite!

Zondag 21 januari
Op zondag sloten we de week goed af in de sportschool. Dit was dus ook meteen de tweede keer deze week dat we in de sportschool te vinden waren. Tot mijn verbazing was het echt enorm druk. Ik dacht dat de goede voornemens wel voorbij waren onderhand;). Maar we konden wel lekker onze oefeningen afwerken en ik kon bij een aantal oefeningen weer meer gewicht pakken dan de vorige keer.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *