Halve Marathon update 4

Halve Marathon update 4

Dit was weer een prima weekje qua trainingen voor de halve marathon. Ik heb twee keer in de sportschool gestaan en ik heb twee keer gelopen. Maar in plaats van die derde keer lopen heb ik een half uurtje gefietst. Ik had namelijk wat pijntjes in mijn achillespees dus dit leek me wat verstandiger. Lees je mee? 

Maandag 8 januari
Ik begon de week goed in de sportschool. Eerst zat ik 30 minuten op de fiets. Dit deed ik in plaats van hardlopen. Ik heb namelijk een klein pijntje in mijn achillespees en daarom besloot ik om deze week 2 keer te lopen in plaats van 3 keer. Maar ik wilde wel graag 3 keer cardio doen dus vandaar dat ik even op de fiets ging in de sportschool. Dat was eigenlijk best wel een keer lekker! Daarna deed ik nog 8 oefeningen qua krachttraining. Ook dit ging erg lekker! Prima begin van de week.

Woensdag 10 januari
Op woensdag was het weer tijd voor de baantraining. Ik moet op woensdag altijd van 7:00-15:30 werken dus ik kwam wel echt heel moe thuis. Maar even een klein dutje gedaan en toen was ik klaar om naar de baan te gaan. Ik had er niet super veel zin in maar toch gegaan! En het was zoals altijd ook wel weer heel erg fijn om er te zijn. We begonnen met wat pittige krachttrainingsoefeningen. Daarna nog kort wat loopscholing. En toen was het eindelijk tijd voor de kern: 3 keer 200-600-1000. De 200 ging op 5k tempo en de rest op 10k tempo. Daarna nog even uitgelopen en toen stond er weer 11k op de teller. Prima training weer!

Vrijdag 12 januari
Dit weekend gingen we dus een weekendje weg met mijn familie. We wilden pas na de file gaan rijden dus we konden eerst nog even naar de sportschool gaan. Zoals altijd deden we weer 8 oefeningen. Nu bleven we eens beneden in de sportschool waar de crossfit zaal is. Hier deden we wat oefeningen met ballen, dumbells, stepjes en lichaamsgewicht. Super fijn en het was weer lekker. Goed begin van het weekend!

Zaterdag 13 januari
Op zaterdag waren we in Beekbergen dus hier gingen we ook hardlopen. Bij Apeldoorn is Paleispark het Loo en we besloten om daarheen te gaan. Een hele mooie omgeving en goed aangegeven routes. Het was echt een hele mooie route om te lopen. Hier en daar wat onverhard en wat smalle paadjes maar dat maakte het juist wel heel leuk en uitdagend. Na 9 kilometer was de route klaar dus moesten we nog een stukje omlopen want er stond 10K op het programma. Heerlijk gelopen! Voor herhaling vatbaar om vaker in zulke gebieden hard te lopen.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *