Halve Marathon update 3

Halve Marathon update 3

In de eerste week van het nieuwe jaar is het tijd voor de derde trainingsweek van de halve marathon. Het was een hele goede week! Ik heb zelfs op 1 januari al een stukje hardgelopen! Daarnaast stond ik ook nog eens twee keer in de sportschool (eindelijk weer). Lees je mee?

Maandag 1 januari
Ondanks dat ik een heel leuk feestje had in de nacht van 31 december op 1 januari werd ik toch best fris wakker op deze eerste dag van het nieuwe jaar. Ik had best veel energie en had enorm veel zin om een rondje hard te lopen. Ook had ik weinig last meer van de trail die ik op zondag 31 december liep. Dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik rond 15:00 mijn hardloopschoenen aantrok. Eerst heb ik samen met Yannick wat foto’s gemaakt en daarna ging ik voor een klein rondje van 5 kilometer. Het ging best goed en met een voldaan gevoel sloot ik dit rondje af. Als dit een voorbode is voor de rest van het jaar dan teken ik daarvoor!

Dinsdag 2 januari
Op dinsdag (de drukste dag van het jaar in de sportschool denk ik ) ging ik samen met Yannick naar de sportschool. Voor ons was het ook alweer een tijdje geleden dus het was echt weer nodig. Merk meteen dat ik wat minder ‘strak’ in mijn vel zit. We deden weer 8 oefeningen zoals altijd en sloten lekker af met 3 x 1 minuut planken. Hierna hebben we nog even de spieren gerekt en gestrekt en met de foamroller aangepakt. Dit was echt een fijn einde van de training en mijn spierpijn was bijna meteen verdwenen. Top!

Woensdag 3 januari
Op woensdag stond ik weer samen met Yannick  op de baan. Eerst natuurlijk even lekker inlopen en daarna hebbben we wat krachtoefeningen gedaan. Ook de loopscholing kwam weer aan bod. De kern was deze week wat uitdagender omdat het onwijs hard waaide. In de kern liepen we 6 x 200 en 800 meter. De 200 meter ging op 3K tempo en de 800 meter ging op 10K tempo. Even lekker gas geven dus. Het ging best wel goed en voordat ik wist was de training weer voorbij. De stukken tegen de wind in waren wel zwaar maar daarna kwam er ook een stuk met veel mee wind en dat ging dan weer heel lekker. Dat heft elkaar weer lekker op. Uiteindelijk met in- en uitlopen erbij kwamen we op 11K. Prima training!

Donderdag 4 januari
Op donderdag was het tijd voor de vierde keer sporten van het jaar. Zo heb ik gewoon elke dag gesport dit jaar haha. Ik ging weer naar de sportschool met nog een klein beetje spierpijn van de vorige keer. Deze keer deden we dus 8 hele andere oefeningen dan de vorige keer. Yannick mocht deze keer ook kiezen dus dat zorgt voor wat afwisseling. Het was weer heel erg lekker en na de training nog even de knopen uit de spieren gerold met de foamroller. Ook weer even echt de tijd genomen om te rekken en te strekken. Is altijd wel echt heel lekker en merk nu alweer dat mijn spieren soepeler worden.

Zaterdag 6 januari
Op zaterdag was ik samen met Yannick in Limburg. Dus dat betekent dat onze duurloop ook in Limburg gelopen moest worden. Ik vind dat altijd wel leuk, eens een andere omgeving en wat heuvels in de training. We gingen naar buiten voor 9 kilometer. Na 3 kilometer moest ik even naar het toilet maar dat kon gelukkig bij een bedrijf onderweg. Verder ging het qua conditie erg goed dus niks te klagen. Helaas wel wat last van mijn achillespees. Volgende week ga ik dus een keer minder hardlopen in in plaats daarvan fietsen.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *