Halve Marathon update 10

Halve Marathon update 10

Op deze koude maandagmiddag is het tijd voor mijn 10e update. Ik heb weer 6 trainingen gedaan in aanloop naar de halve marathon. Het is nu echt een gewoonte geworden om elke: maandag, woensdag en zaterdag te lopen. Hierdoor denk ik er niet eens meer overna dat ik geen zin heb om te gaan en ga ik ook gewoon elke keer. Dit is een hele fijne gewoonte om te hebben!

Maandag 19 februari
Op maandag was het zoals altijd weer tijd voor de dubbel. Rond 19:00 komt de groenteman langs en het liefst wil ik dan dus voor die tijd gesport hebben. Meteen uit werk ben ik samen met Yannick naar de sportschool gegaan. Hier deed ik eerst mijn 3 oefeningen (waarbij ik echt elke keer weer sterker ben!). En daarna deden we nog 5 andere oefeningen ter aanvulling. Na het rekken en strekken wisselden we van schoenen en toen…
Zijn we hardlopend naar huis gegaan. Het was niet het chillste rondje ooit, ook omdat we beide een rugzak op hadden. Maar het ging wel. Benen waren wel wat zwaar en het ging echt niet vanzelf maar we hebben onze 7 kilometer wel volbracht! En dat is waar het om gaat. En we waren ook nog eens voor 19:00 thuis dus dat was ook fijn. Week weer goed begonnen.

Woensdag 21 februari
Op woensdag stond ik weer op de baan. De warming-up en loopscholing was deze week iets korter omdat het kernprogramma vrij lang was. Dit was namelijk 8 keer 1 kilometer op 10 kilometer snelheid en de laatste 200m was een speedfinish. Best pittig vind ik die 1000 meters want dat zijn 2,5 rondjes om de baan. Dat gaat toch een beetje vervelen vind ik. Maar omdat ik er van te voren dus een beetje tegenop keek ging het eigenlijk heel erg goed. We sloten nog af met 1 kilometer rustig uitlopen en toen zat het er al weer op!

Donderdag 22 februari
Op donderdag stond ik weer in de sportschool. Eerst weer mijn eigen 3 oefeningen en daarna nog 5 losse oefeningen. Het ging weer best wel goed en ik vind het toch elke keer leuker om in de sportschool te staan. Het gaat steeds beter en ik word echt steeds sterker. Ook mijn lichaam word steeds strakker en dat wil ik ook heel erg graag dus dat is fijn!

Zaterdag 24 februari
Zaterdag is bij ons echt duurloopdag. Deze zaterdag was het koud maar het zonnetje scheen wel, perfect hardloopweer dus! Het ging erg goed en de benen voelde ook goed aan. Ook qua conditie ging het heel erg goed. Maar toch kreeg ik weer last van mijn buik dus moest ik even stoppen om naar het toilet te gaan. Daarna de weg weer voorgezet en dit ging prima. Ik had het wel wat lastig de laatste kilometers maar dat is geen zonde natuurlijk. Toch 16 kilometer gelopen!

Zondag 25 februari
Op zondag stond ik weer in de sportschool. Nu deed ik alleen mijn 3 oefeningen volgens het schema. Dit is een schema voor 3 keer per week dus vandaar dat ik dit nu netjes doe. Het ging best goed. Alleen kwam mijn vinger tussen een klem en heb ik nu een kleine bloedblaar. Was nog niet helemaal wakker..

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *