Groet uit Schoorl – recap

Groet uit Schoorl – recap

Gisteren was het zover: de 10 kilometer tijdens de Groet uit Schoorl. Ik had mezelf al helemaal bang gemaakt door een hoogteprofiel te bekijken van te voren dus ik ging met knikkende knietjes naar Schoorl.

De wekker stond vandaag op 9:30 want de wedstrijd zou pas 14:45 beginnen. Uiteindelijk pakten we een trein eerder en dit was geen overbodige luxe. Ineens waren er werkzaamheden en deden we er een stuk langer over. We hadden om 13:40 de pendelbus en de laatste zou rond 14:00 gaan rijden dus dit ging maar net goed. We stonden 14:40 in het startvak en 14:45 klonk het startschot. Een beetje stress aan het begin dus terwijl dit niet eens echt nodig was.


Kilometer 1
Ik begon wel lekker ondanks dat mijn hartslag vanaf het begin een beetje hoog was door die onnodige stress. Ik probeerde langzaam te starten en ik moet zeggen dat dit eigenlijk best wel goed lukte. Mijn eerste kilometer was eens een keer niet mijn snelste! Wel liet ik Yannick hier gaan want hij ging wel iets te snel naar mijn smaak.

Kilometer 2
Deze kilometer was ik me al aan het voorbereiden op kilometer 3. Dit zou namelijk bijna een kilometer lang klimmen worden. Ook probeerde ik nog meer af te remmen zodat ik aan het einde van de race nog wat over zou hebben voor een versnelling.

Kilometer 3
Deze kilometer begon gewoon vlak. Ook al was niks vlak trouwens, alles was vals plat zag ik later haha. Maar toen we de bocht om gingen zag ik daar de enorme heuvel die we op moesten. Maar ondanks dat het zwaar was en mijn tempo achteruit ging was dit wel heel mooi. Het pad was sneeuwvrij maar verder was alles nog een groot winter wonder land. Echt prachtig!


Kilometer 4
What goes op, must come down. En dat gebeurde dan ook deze kilometer. Dit vind ik altijd heel erg leuk, lekker even gas geven terwijl het wat minder moeite kost. Hier heb ik dan ook weer wat snelheid gemaakt en haalde ik veel mensen in. Ik snap nooit dat mensen zich inhouden op zo’n stuk. Ook kwam ik Yannick hier weer tegen, gezellig!

Kilometer 5
Hier kwamen we volgens mij op het stuk waar we door de open duinen liepen. Alles was hier nog steeds vals plat en ik probeerde een beetje snelheid te behouden. Dit ging nog best wel goed en ook de drankenpost kwam in deze kilometer. Deze kwam echt op een goed moment want ik had onwijze dorst. Alleen pakte iedereen ineens 2 bekertjes dus moesten Yannick en ik samen een bekertje delen. Ik had hierna nog steeds best veel dorst. Ook nam ik in deze kilometer mijn gelletje.

Kilometer 6
Alles was nog steeds als plat en mijn snelheid bleef wel ongeveer hetzelfde. Ook de kramp in mijn kuiten verdween gelukkig langzaam aan. Ik had wel het idee dat ik stuk ging maar ik kon toch wel vrij makkelijk blijven gaan en versnellen dus dat deed ik dan ook maar.

Kilometer 7
Volgens mijn gingen we hier weer een beetje naar beneden want ik zie in mijn overzicht dat dit een best snelle kilometer was. Het nadeel van deze wedstrijd is dat ik steeds niet goed aanvoelde of we omhoog gingen of naar beneden en daar ben ik denk ik een beetje stuk op gegaan.

Kilometer 8
Hier raakte ik Yannick weer kwijt. Je maakte een soort lusje waarbij je dus al mensen tegenmoet rende die al verder waren in de wedstrijd. Dit was wel even een mentale klap want ik kreeg het eigenlijk best wel zwaar op dit stuk. Maar toen ik zelf eenmaal op die terugweg was kreeg ik juist extra energie hiervan.

Kilometer 9
In deze kilometer werd ik weer een beetje vaag en licht in mijn hoofd. Yannick had me toevallig van de week verteld dat je dan iets met zout moest eten en  ik had zoute dropjes mee voor het geval dat. Gelukkig werkte dit wel goed en voelde ik me snel beter. Achteraf zag ik dat we deze kilometer weer omhoog liepen, logisch dat ik het hier wat zwaarder had.

Kilometer 10
De laatste kilometer! Hier kon ik nog wat versnellen. Logisch ook want deze kilometer liep dus weer naar beneden. Toen ik de finish zag kon ik nog een klein sprintje doen en toen was ik er ineens al! Al met al was ik erg blij met deze wedstrijd en tevreden met het resultaat.

Hebben jullie nog een wedstrijd gedaan dit weekend?

Liefs Jessica

2 gedachten over “Groet uit Schoorl – recap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *