Gemotiveerd blijven tijdens een blessure

Gemotiveerd blijven tijdens een blessure

Tijdens een blessure is het natuurlijk heel gemakkelijk om ook maar meteen alles los te laten. Maar hoe kun je dan toch gemotiveerd blijven tijdens een blessure? Ik heb wat tips voor je!

Ten eerste ligt het er natuurlijk wel aan waar je een blessure hebt. Bij sommige mag je nog wel hardlopen maar bijvoorbeeld minder. Dat is natuurlijk heel anders dan wanneer je helemaal niet meer mag hardlopen. Ik behoorde met mijn knie helaas tot de laatste categorie. Ik vond het aan het begin echt heel erg lastig. Vooral omdat ik een halve marathon zou gaan lopen en toen kon ik ineens geen minuut meer lopen zonder pijn.

Ik heb me eerst gericht op het herstel samen met de fysio. Ik dook hierbij de sportschool in om versterkende oefeningen te doen. Dit is ook wel meteen tip 1: blijf bezig. Ga naar de sportschool, ga fietsen of ga zwemmen maar blijf in ieder geval in beweging. Hierdoor verlies je wat minder van je conditie en kan je, je energie kwijt.

Ook is het verstandig om je doelen bij te stellen zodat deze wel realistisch blijven. Niks is zo demotiverend als onrealistische doelen. Je wilt af en toe ook iets af kunnen strepen.

En als laatste is het verstandig om weer rustig op te bouwen. Als de dan eenmaal weer mag hardlopen niet te hard van stapel lopen. Eerst de blessure rustig laten genezen en je lichaam echt de tijd gunnen om te herstellen. Je wilt natuurlijk niet van de ene in de andere vallen.

Wat mij trouwens ook wel hielp om gemotiveerd te blijven was het kopen van nieuwe kleding of schoenen. Deze wil je natuurlijk graag testen en daardoor wil je weer graag naar buiten voor een rondje.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *