Fastturtle Road to Utrecht #14

Fastturtle Road to Utrecht #14

Deze week liep ik mijn langste duurloop voor mijn trainingen van Utrecht. Ook ging ik geen een keer naar de sportschool, oeps. Maar ik liep wel drie keer hard. Hoe dat ging lees je hier!

Woensdag
Woensdag, baantraining dag! Er stond weer een pittige loopscholing op het programma. Gelukkig was ie niet zolang want het regende eerst onwijs hard. Ik vroeg me zelfs af waarom ik er eigenlijk heen was gegaan haha. Voor je plezier in de regen lopen, gekkenwerk. Na de looptraining was het tijd voor het kernprogramma: 400m – 1000m en dat 6 keer herhalen. Ik heb niet de hele training gedaan omdat ik tussendoor naar de wc moest. Gelukkig kan dat daar makkelijk haha. Maar wat ik liep ging goed. Ik vind alleen de 1000 altijd een beetje lang omdat de baan natuurlijk wel een beetje saai is.

Vrijdag
Op vrijdag was ik bij mijn ouders. ’s Avonds ging ik samen met Yannick voor een 10k op 80% van ons kunnen. Met een formule kun je dan dus uitrekenen hoeveel je op de halve marathon zou lopen dus hier waren we wel benieuwd naar. We liepen op bovenstaande donkere weg, ik dacht namelijk dat deze iets beter verlicht was maar helaas. Yannick kreeg alleen onderweg last van een oude blessure die zo nu en dan de kop op steekt, shin splits. Na 6k zijn we dus maar gestopt want het zou zonde zijn als hij de halve marathon hierdoor niet kan lopen.

Zondag
Op zondag liepen we onze langste duurloop in training voor Utrecht. Er stond een 18k op het programma. Omdat ik nog een aantal dagen last had van mijn darmen na de Imodium van de vorige keer wilde ik dat nu niet nemen. Meteen vanaf het begin ging het best wel goed. Ik zat er lekker in en had nergens last van. Aan het einde kreeg ik het wel iets zwaarder maar Yannick sleepte me er goed doorheen. De laatste km liepen we zelfs in 5:35 terwijl de gemiddelde snelheid van een duurloop normaal rond de 6:11 ligt ongeveer. Ik heb er onwijs veel vertrouwen in en ik hoop dat we tijdens de halve marathon ons tijdsdoel gaan halen. En oh wat het belangrijkste misschien wel is: ik heb geen buikpijn gehad!!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *