Fastturtle: Recap van januari

Fastturtle: Recap van januari

Zo de eerste maand van 2017 is alweer voorbij. Het klinkt misschien cliché maar: wat is de tijd onwijs snel gegaan! Het was voor mij wel een spannende maand moet ik zeggen. Eerste dag op mijn nieuwe werk en geen idee hoe dit allemaal ging werken met sporten en zo. Hier lees je een recap van deze maand.

Aan het begin van de maand ging ik heel erg braaf 3x per week naar de sportschool en liep ik ook nog eens 3x per week hard. Al gauw bleek dat dit teveel was. Tijd kun je natuurlijk wel maken maar zo nu en dan eens een vrije avond is wel fijn. Dat zit er met dit regime bijna niet meer in. Ook kreeg ik last van een blessure in mijn hamstring.

Om deze reden heb ik besloten om 2x per week naar de sportschool te gaan maar ik blijf daarnaast wel gewoon 3x per week hardlopen. Ook ga ik de oefeningen in de sportschool in overleg met Personal Body Plan een beetje aanpassen. Ik wil die blessure niet weer terug krijgen namelijk.

Naast dit allemaal heb ik natuurlijk ook een hardloopwedstrijd gelopen in januari. Mijn doel is namelijk om dit jaar elke maand een wedstrijd te lopen dus in de eerste maand meteen goed afgetrapt. Deze maand was de kwart marathon van Egmond aan de beurt. Hoe dat ging lees je hier.

Ook heb ik deze maand een aantal duurlopen en andere trainingen niet af kunnen maken omdat ik zo onwijs veel last had van mijn buik. Echt heel erg vervelend. Maar ik heb wat tips gekregen dus ik hoop dat ik volgende maand met beter nieuws kom hierover. Wie weet kan ik er zelfs wel een blogje over schrijven!

Volgende maand wil ik gewoon hetzelfde doorgaan. Het enige verschil is dus dat ik twee keer per week naar de sportschool ga en minstens een keer per week yoga ga doen. Ik moet toch echt een stukje flexibeler gaan worden en dat wil ik op deze manier gaan bereiken.

Hardloopstatistieken van januari:
Aantal runs: 11 (eigenlijk 12 omdat ik afgelopen zondag 2 runs gedaan heb maar dat tel ik als 1)
Gemiddelde snelheid: 5:47 min per kilometer
Aantal kilometer: 77,12 kilometer
Wedstrijd: Kwart Marathon van Egmond 01:01:45 uur en minuten

Liefs Jessica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *