Fastturtle: Herstellen van de halve marathon

Fastturtle: Herstellen van de halve marathon

Mijn halve marathon updates zijn voorbij want ja, de halve marathon is natuurlijk voorbij. Ergens halverwege juni begin ik met nieuwe updates voor mijn nieuwe doel. Wat dat doel is? Dat lezen jullie binnenkort. Maar eerst is het tijd voor de update van mijn trainingen van vorige week. Lees je mee? 

Dinsdag 10 april
Op dinsdag waren we nog in Berlijn maar zouden we wel weggaan. Daar om besloten we om in de ochtend nog even een klein afscheidsrondje te lopen. Even kijken hoe dat ging voelen na de halve marathon. Nou het voelde prima en ik liep alle spierpijn er lekker uit. Ook was het heerlijk om nog even een stukje te lopen voordat we 6,5 uur moesten rijden. Even de beentjes losgegooid en ze voelden weer als van ouds. Nadat we thuis waren gekomen besloten we om ook even naar de sportschool te gaan. We waren beide erg moe van de reis dus daarom wilden we juist even naar de sportschool. Het ging prima en we deden nog even rustig aan. Wel fijn om de reis er even uit te sporten!

Donderdag 12 april
Woensdag kwam de baantraining even niet zo goed uit. Daarom wilde ik deze training donderdag inhalen. Ik wilde gewoon rondjes om het fort bij ons lopen en dan dus de interval inhalen. Maar tijdens het warmlopen werd ik achtervolgd door een gans dus dat plan liet ik varen haha. Ik besloot dus om maar een rondje door de wijk te doen. Ik begon met 2 kilometer warmlopen en daarna deed ik wat oefeningen. Toen was het tijd voor de kern: 4 keer 400 meter en 1000 meter. De 400 meter op 3K tempo en de 1000 meter op 10K tempo. Het ging echt super goed maar ik vond het wel echt mega zwaar. Na de training heb ik nog 2 kilometer uitgelopen en daarna stond er 11,8k op de teller. Prima score. Maar helaas had ik hierna wel weer meer last van mijn lies..

Zaterdag 14 april
Op zaterdag was het weer tijd voor een duurloopje van 10k. Maar zoals ik al vertelde had ik door donderdag wat last van mijn lies gekregen. Dit was helaas nog niet over en hier had ik ook nog veel last van tijdens dit rondje. Daarom besloot ik na 1 kilometer om te stoppen en naar huis te wandelen. Lastige beslissing maar wel beter denk ik. Hierna heb ik heel lang gerekt en gestrekt en een kwartiertje yoga gedaan. Gelukkig voelde het toen snel beter.

Zondag 15 april
Op zondag was het tijd voor een routine in de sportschool. Ik was er samen met Yannick. Hij had op woensdag zijn verstandskies laten verwijderen en hij kon eindelijk weer sporten. Wel nog een beetje rustig aan maar dat was prima. Het was een lekkere workout en de spieren hebben we weer even lekker aan het werk gezet! Fijne afsluiting van de week.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *