Fastturtle Baantraining

Fastturtle Baantraining

Ik ben sinds deze week weer begonnen met baantraining. Toen ik voorheen hardliep heb ik ook een aantal keer meegetraind op de baan. Dit beviel altijd wel dus dat heb ik nu weer opgepakt.

Ik was toen gestopt omdat ik eigenlijk in de verkeerde groep zat maar dit was de enige die ik destijds kon redden met werk en zo. Ik zat met allemaal hele oude mensen en dit was niet super leuk want ik werd dus eigenlijk niet echt uitgedaagd. De training zelf vond ik wel leuk maar door dit aspect was ik toen dus redelijk snel afgehaakt.

Nu had ik weer contact gezocht en gelukkig kon ik deze keer in een andere groep. In de mail werd het de prestatiegroep genoemd dus ik ging er wel een beetje met knikkende knietjes naar toe moet ik zeggen. Maar de groep is heel erg gevarieerd. Mensen trainen of voor een 10k of voor een halve marathon dus dit komt wel overeen met ons niveau.

Aan het begin van de training werd de groep ingedeeld: mensen die sneller zijn dan 47 min op de 10k en mensen die langzamer zijn dan dat. Nou hop ik met de ‘langzame’ groep mee. We liepen een paar rondjes om warm te worden en daarna kregen we ongeveer een half uurtje loopscholing. Ook kregen we wat krachtoefeningen.

Daarna begon het kernprogramma. 400-600-1000 met 200m rust tussendoor en 400m serierust. Dit herhaalde je 3x als je voor de 10k aan het trainen was en 4x als je voor de halve aan het trainen was. De 400m ging op 5k tempo en de rest op 10k tempo. Ik vond het echt super goed te doen, ook omdat je tussendoor wel redelijk veel rustmomentjes had waarbij je hartslag weer even naar beneden kon. Wel werd de baan steeds gladder dus we moesten steeds meer oppassen maar het was echt super leuk.

Ik mag nog een keer meetrainen en dan mag ik beslissen of ik dit wil blijven doen. Ik weet wel bijna zeker dat ik dit wekelijks wil doen. Ze weten hier waar ze het over hebben en zelf doe ik altijd maar wat met een interval. Ik denk dat dit beter werkt in aanloop tot de halve en uiteindelijk de hele. Daarnaast vind ik het ook heel erg leuk dus dat helpt ook wel heel erg mee.

Train jij ook op de baan?

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *