Eindelijk weer een 5K!!

Eindelijk weer een 5K!!

Sinds mijn knieblessure ben ik weer langzaam aan het opbouwen met hardlopen. Eerst liep ik 2x 1 minuut en kreeg ik direct weer last van mijn knie. Maar ik kreeg steeds later last of helemaal niet meer. En vandaag liep ik dan eindelijk weer eens een 5K aan een stuk!

Helemaal aan het begin van mijn blessure dacht ik soms dat het nooit meer goed zou komen. Het ultieme dieptepunt was natuurlijk de 5K wedstrijd tijdens de marathon van Utrecht. Ik kon de 5K niet meer aan een stuk lopen en zakte telkens door mijn knie heen. Hierna mocht ik na een tijdje weer proberen om hard te lopen van de fysio. Na 2x 1 minuut deed mijn knie alweer zoveel pijn dat ik moest stoppen. Toen dacht ik echt dat ik er nooit meer vanaf kwam.

Maar ik deed netjes mijn oefeningen en mijn knie herstelde ontzettend snel. Ik kon al wel weer redelijk opbouwen en op 6 april starte ik met een 8 weken schema om tot de 30 minuten te komen. Ik kreeg steeds later in mijn training last van mijn knie en op een gegeven moment voelde ik hem al helemaal niet meer. Ik kreeg er steeds meer vertrouwen in en ik bleef maar opbouwen.

En vandaag was het dan eindelijk zover. Ik liep weer 30 minuten aan een stuk. Ik was wel een beetje zenuwachtig want dit is op dit moment natuurlijk wel een duurloop voor mij. Ik stond redelijk vroeg op vanmorgen omdat er tropische temperaturen voorspeld waren. Om 10:00 stond ik buiten en begon ik met mijn duurloopje van 30 minuten. Het ging eigenlijk echt heel goed en  ik had alweer geen last van mijn knie!

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat ik van deze blessure af ben. Ik ga nu weer verder uitbouwen en in oktober hoop ik de halve van Amsterdam te lopen. Deze keer zonder kleerscheuren.

Liefs Jessica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *