Wisenttrail

Wisenttrail

Yannick heeft het er al vaker over dat hij graag eens een trail wil lopen. Ik twijfelde altijd een beetje want eigenlijk trekt het me gewoon niet zo. Een maand geleden vroeg hij het weer en hij had er zelfs al een gevonden: de Wisenttrail. Ik besloot dat ik het toch wel eens wilde proberen dus schreven we ons in.

Dit is een extra trail omdat de organisatie van de Wisenttrail het jaar sportief af wil sluiten. Dit betekent dus dat de trail op 31 december is. Lekker sportief 2017 afsluiten! Yannick en ik hebben voor de 8,5km gekozen en deze begint om 11:30. Een prima tijd om te starten en ook een fijne laagdrempelige afstand om te lopen! Er zijn ook grotere afstanden maar omdat ik niet zeker weet of ik het leuk vind hebben we deze afstand gekozen.

De route van de Wisenttrail is best heftig. In ieder geval, zo lijkt het als ik het lees op internet. Het begint direct na de start met 6 beklimmingen waaronder 2 bergen en een aantal trappen. Dit is in de eerste 3 kilometer. Daarna is er even tijd voor herstel van een aantal 100 meter. Dan is er een singletrail en weer een klimmetje en een aantal trappen. Hierna is het parcours vals plat en kom je nog wat mul zand tegen. Voor de finish mag je de trap af rennen.

Het parcours vind ik dus wel erg heftig klinken dus ik ben erg benieuwd hoe dit gaat. We hebben afgesproken dat we hem binnen een uur gaan proberen te lopen. Omdat je ook niet overal kan hardlopen en hard kan gaan denk ik dat dit een mooi streven is. Na de wedstrijd krijg je een kop soep en dan mag je weer lekker naar huis. Douchen en dan kan de laatste dag van het nieuwe jaar beginnen!

Ik ben erg benieuwd en zal uiteraard een wedstrijdverslag schrijven!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *