Welke gel gebruik ik tijdens mijn lange duurlopen?

Welke gel gebruik ik tijdens mijn lange duurlopen?

Tijdens lange duurlopen (vanaf 10k) maak ik gebruik van een gel voor extra energie. Dit doe ik om alvast te oefenen hoe dit gaat zijn tijdens de halve marathon en ook om te kijken hoe mijn buik hierop reageert. Ben je benieuwd welke gel ik gebruik, lees dan verder.

Onlangs ontving ik een mailtje van SIS, dat ik deze gel gratis kon bestellen. Er hoefde alleen verzendkosten betaald te worden. Deze actie deden zij omdat ze een nieuwe soort gel op de markt hebben gebracht: een isotone gel. Het grootste voordeel van een isotone gel is dat je hier geen water bij hoeft te drinken. Dit is natuurlijk erg makkelijk tijdens het hardlopen want je hoeft niet met flesjes of bidons te zeulen.

Naast een isotone gel bestaat er ook een hypertone gel. Bij deze gel moet er dus wel water gedronken worden. Dat zorgt ervoor dat de gel beter opgenomen kan worden door de darmen. Van deze gel krijg je binnen een aantal minuten extra energie en dit kan tijdens een halve of een hele marathon natuurlijk net dat kleine beetje extra zijn wat je erdoorheen sleept.De isotone gel bevalt mij heel erg goed. Ik heb de smaken appel en citroen/limoen. Aan het begin moest ik heel erg wennen aan de gel in mijn mond. Het is een hele andere substantie dan alle andere dingen die ik eet/aan gewend ben. Maar als je hier eenmaal doorheen bent dan is de smaak best prima.

Ik merk eigenlijk vrij snel nadat ik de gel neem dat ik een beetje extra energie hiervan krijg. Ook is de gel redelijk dorstlessend. De gel helpt ongeveer een half uur en dan is het tijd om een nieuwe te nemen. Maar mijn duurloop is nog niet lang genoeg dus meestal zit mijn duurloop hierna erop.

Ik ga ook nog een hypertone gel proberen binnenkort omdat schijnt dat je hiervan nog meer energie krijgt. Het schijnt alleen iets slechter te vallen bij mensen met darmproblemen dus hier moet ik wel mee oppassen. Gelukkig heb ik nog lang genoeg om te oefenen totdat de halve marathon is.

Welke gel gebruik jij?

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *