Weer helemaal in de goede flow

Weer helemaal in de goede flow

Ik zit weer helemaal in de goede flow wat betreft hardlopen. Ik krijg er weer onwijs veel energie van en daarnaast zie ik er eigenlijk nooit meer echt tegenop om te gaan. Dat is weleens anders geweest.
Ik had eigenlijk een vette motivatiedip toen ik met die blessure zat. Ik liep eerst met gemak 18 kilometer aan een stuk en daarna was ineens mijn hele conditie weg. Ik kon net een paar minuten achter elkaar lopen, kwam natuurlijk ook door mijn knie en niet alleen door mijn conditie. Maar dit motiveert echt totaal niet.

Ik vind het ook helemaal niet leuk om een stapje terug te doen. Ik wil gewoon doorgaan en lekker opbouwen en steeds sneller. En dat kon nu niet. Ook moest ik geduld hebben met die blessure en wachten totdat ie wegging. Geduld is ook niet per se mijn tweede naam dus dit was erg lastig moet ik zeggen.

Maar ik heb nu al een tijdje geen last meer gehad van mijn knie. Zou die blessure dan toch echt weg zijn/weg gaan? Ik had er al bijna geen vertrouwen meer in maar het lijkt dan nu toch wel echt zo te zijn. Ook ben ik weer lekker aan het opbouwen en mijn conditie gaat ook met sprongen vooruit. Het is wel fijn om te merken dat dit een stuk sneller gaat dan toen ik echt begon met hardlopen. Het lijkt wel alsof mijn lichaam de trainingsimpuls ‘herkent’ en het daardoor sneller oppakt.

Als het goed is loop ik volgende week weer 30 min (5 kilometer) aan een stuk. Ik had verwacht dat het nooit meer zou gebeuren maar uiteindelijk ging het toch echt wel lekker snel. Ik ben echt super blij en heel erg gemotiveerd. Ik doe nog steeds met regelmaat de oefeningen van de fysio en ik merk wel echt verschil in mijn kracht en balans.

Ik ben nog niet zo snel als ik was maar naar mate ik mijn afstanden kan uitbreiden, word ik ook weer sneller op de kortere afstanden. Al met al dus niks te klagen!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *