VoorthuizenLoopt – recap

VoorthuizenLoopt – recap

Zaterdag 8 juli stond er weer eens een wedstrijd op de planning: 5K tijdens VoorthuizenLoopt. Een leuke kleinschalige wedstrijd waar het altijd erg gezellig is. Ik had er in ieder geval veel zin in. Lees je mee hoe het is gegaan?

De wedstrijd was pas om 18:00 in de avond. Overdag had ik dus veel tijd om zenuwachtig te zijn en te worden. Ik wilde weleens kijken of ik weer een beetje in de buurt kwam van mijn oude niveau. Mijn PR is 25:39. Het doel was dus om hier zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen.

Kilometer 1
Ik merkte wel meteen dat het wel redelijk warm was. Ook omdat we een beetje in het midden van het startvak stonden moest ik veel mensen inhalen. Hier was ik dus veel mee bezig. Ook wilde ik niet al te hard starten dus probeerde wat gas terug te nemen en dit ging aardig.

Kilometer 2
Ik moet wel wat versnellen om nog in de buurt te komen van mijn PR dus daar begin ik nu maar eens mee. Het gaat nog goed en ik voel me goed dus waarom ook niet. Ik raakte een beetje in een trance dus ik weet ook niet meer super veel van het parcours.

Kilometer 3
Halverwege kilometer 3 kwamen we weer langs de startboog. De wedstrijd was namelijk 2 dezelfde rondjes. Best prima want dan weet je ongeveer wat waar zit. Over het eerste rondje deed ik 13:05. Niet zo snel als mijn PR maar ik was niet ontevreden.

Kilometer 4
Vanaf hier begon ik het aardig zwaar te krijgen. Ik liep al heel lang in een hoge hartslag en dat begon ik te merken. Ik nam wat gas terug want ik wilde liever gewoon doorlopen en normaal finishen.

Kilometer 5
Eindelijk de laatste kilometer. Ik had het echt enorm zwaar maar het idee dat ik er bijna was sleepte me er wel doorheen. Toen ik net dacht dat ik niet dieper kon gaan zag ik de finish. Ik wist er nog een enorme eindsprint uit te persen. Pffff daarna was ik wel echt helemaal kapot.

Eindtijd: 26:20. Maar het parcours was 70 meter langer volgens mij horloge. Ik deed dus 26 minuten over de 5K. Ik ben hier niet heel ontevreden over. Ik ben al weer aardig op het niveau van voor mij blessure! En ik was 23 van de 113 vrouwen. Best trots op.

En Yannick? Die liep gewoon 22:40! Echt niet normaal. Daar kan ik nog wat van leren..

Liefs Jessica

Eén gedachte over “VoorthuizenLoopt – recap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *