Vernieuwde plannen voor 2017

Vernieuwde plannen voor 2017

Zoals je vrijdag al hebt kunnen lezen heb ik mijn plannen voor 2017 een beetje aangepast. Een kleine blessure kan dus zeker effect hebben op de rest van het jaar.. Maar door de vernieuwde plannen heb ik wel weer veel zin om te trainen! 

Nou die halve marathon loop ik vandaag dus niet (helaas). Ik heb er onwijs veel van gebaald maar  ik heb in mijn hoofd meteen weer nieuwe doelen gemaakt zodat het wel minder erg zou zijn. Ik heb gisteren mijn startnummer omgezet naar een 5K en deze heb ik dus gelopen vandaag (als het goed is). Hiervoor heb ik geen speciaal doel in mijn hoofd. Alleen dus hopelijk pijnvrij lopen en geen PR lopen want dat lijkt me niet zo slim met die knie.

Daarnaast heb ik dus inderdaad ook meteen besloten om ook geen hele marathon te lopen dit jaar. Mijn fysio raadde sowieso aan om pas een hele te lopen als ik eerst een aantal halve achter de rug zou hebben. Dan is je lichaam er beter voor getraind en dan kan je waarschijnlijk iets meer hebben. Ik vond eigenlijk wel dat ze een heel goed punt had dus die hele marathon laat ik even overgaan voor dit jaar.

Ik ga namelijk dat startbewijs omzetten naar een halve marathon. Ik loop mijn eerste halve marathon dus in oktober van 2017. Zo heb ik lang de tijd om te herstellen van deze blessure en om weer heel erg goed te trainen voor de halve. Zo kan ik mijn trainingen nog langzamer opbouwen dan ik voor Utrecht heb gedaan. Ik neem 20 weken om voor de halve te trainen deze keer.

En als laatste: die hele marathon komt er wel. Alleen dus niet in 2017 en ook niet in Nederland. Er worden nu plannen gemaakt om in 2018 een marathon in het buitenland te lopen. Eigenlijk nog veel vetter dan de marathon van Amsterdam als je het mij vraagt!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *