Vernieuwde doelen voor 2017

Vernieuwde doelen voor 2017

Zoals je misschien al gelezen hebt, heb ik mijn doelen voor 2017 bijna allemaal overboord gegooid. Door mijn blessure kan ik namelijk een aantal dingen niet doen dit jaar. Echt balen maar ik heb me er nu wel bij neer gelegd. Ook heb ik natuurlijk nieuwe doelen bedacht om toch motivatie te behouden.

Blessure vrij zijn
Dit is natuurlijk het belangrijkste doel. Ik merk al dat ik met kleine sprongetjes vooruit ga. In een week ging ik van 2 x 1 min pijnvrij naar 4 x 1 min pijnvrij. Het zijn nog geen lange afstanden maar het begin is er en het gaat steeds beter. Ik wil dus eerst helemaal ‘genezen’ en voorkomen dat ik dit in de toekomst weer krijg. Hiervoor doe ik oefeningen in de sportschool om mijn spieren sterker te maken. En elke week ga ik naar de fysio om het te laten checken.

Weer wat strakker worden
Nadat de trainingen voor de halve ineens wegvielen en ik mijn eetpatroon niet aanpaste kwamen er wat kilo’s bij. Deze wil ik er graag weer af hebben dus ik ga binnenkort een eetschema volgen van Carmen Ketelaar. En daarnaast wordt het hardlopen natuurlijk weer steeds iets meer. Hiermee wil ik dus weer wat kilo’s eraf hebben.
Mijn PR op de 10K verbeteren
Nu ik me dan niet meer zoveel richt op lange afstanden wil ik eigenlijk wel graag mijn PR op de 10K verbeteren. Ik heb nog nooit een echte poging gedaan. Ik liep natuurlijk wel de 10K tijdens Schoorl maar dit is zeker geen PR parcours. Mijn PR nu is dus niet heel scherp en daarom is dit wel een haalbaar doel.

De 5K binnen de 25 minuten lopen
Dit doel had ik al aan het begin van het jaar en deze staat nog steeds. Als alles mee zit dan ga ik in juli een 5K wedstrijd lopen op een snel parcours dus dan wil ik dit proberen. Ik weet dat ik echt diep moet gaan en alles moet geven hiervoor maar dat vind ik altijd wel leuk.

De halve marathon van Amsterdam lopen
Eigenlijk is dit natuurlijk het ultieme doel. Utrecht is mislukt dus ik wil in oktober ‘wraak’ nemen en de halve van Amsterdam lopen. En natuurlijk wil ik hem het liefst onder de 2 uur lopen. Maar zoals ik al zei: ik weet niet hoe ik uit de blessure kom en hoelang dit duurt dus ik weet ook niet of dit überhaupt haalbaar is.

Wat zijn jouw doelen voor dit jaar?

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *