Twijfels: op welke schoenen loop ik de halve?

Twijfels: op welke schoenen loop ik de halve?

Ik denk eigenlijk niet meer aan iets anders dan de halve marathon. Misschien hadden jullie dat al door haha. Ik twijfelde namelijk ook welke schoenen ik aan moest doen maar ik denk dat ik eruit ben.

Ik heb namelijk 3 paar schoenen: New Balance Vazee, LunarTempo 2 en Lunarglide 8. Die laatste had ik in eerste instantie aangeschaft voor de halve marathon en voor lange duurlopen. Dit omdat deze wat extra steun geeft ten opzichte van de rest.

Ook vielen de New Balance gauw af want hierbij kreeg ik eigenlijk altijd aan het begin last van mijn kuiten. Dit kost enorm veel energie. Ik draag ze nu op de baantraining en daar heb ik nergens last van. Dit komt dus heel erg goed uit.

De Lunarglides zitten op zich prima maar ik merk altijd wel dat ze iets zwaarder zijn dan de tempo’s. Omdat ik nog aan het twijfelen was droeg ik deze bij mijn laatste duurloop. Ik merk dan wel dat het iets meer moeite kost om wat sneller te lopen. Ook kreeg ik aan het einde toen zoveel last van mijn knie. Ook al lag het misschien niet aan deze schoenen; ik ga ze niet aandoen tijdens de halve.

Dan blijven nog de LunarTempo’s over. Ik liep hier altijd al wel lekker op maar ik had deze eigenlijk voor wedstrijden t/m 10 kilometer en de snelle trainingen. Dit omdat de schoen niet zoveel steun biedt en daarnaast is hij heel licht. Maar ik probeerde ook eens langere duurlopen hierop te lopen en eigenlijk ging dit heel erg goed. De keuze is dus gemaakt: ik ga de halve marathon op mijn LunarTempo’s lopen. Eigenlijk zijn dit wel mijn meest favoriete schoenen ooit.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *