Trainingsloop: 25K in Amsterdam

Trainingsloop: 25K in Amsterdam

Een aantal weken geleden liep ik een trainingsloopje in Amsterdam. Een georganiseerde 25 kilometer die in het Olympisch Stadion begon. Dit is eigenlijk een trainingsloop die speciaal bedoeld is voor mensen die een najaarsmarathon gaan lopen. En die duurloopjes in je eentje zijn natuurlijk best wel saai soms dus daarom ging ik deze trainingsloop doen samen met Anneli. Lees je mee?

Er was voor ieder wat wils want er was keuze uit een aantal verschillende tempogroepen. Ik twijfelde tussen 6:00 en 6:15. Eigenlijk wilde ik precies een tempo er tussenin lopen haha. Maar na wat getwijfel besloten om met de groep van 6:00 mee te lopen. Bij waterpunten was er de mogelijkheid om te wachten op de wat minder snelle groep en daar aan te sluiten dus dit kon ook nog altijd!Eigenlijk zat ik er meteen vanaf het begin wel lekker in en ik was blij dat ik dit tempo gekozen had. Ik kon het makkelijk volhouden en ondertussen ook nog kletsen met Anneli. Dat lijkt me een prima trainingstempo dan dus! Na 6,5 kilometer kwamen we bij het eerste waterpunt en ik was heel even verbaasd dat iedereen hier stil (!!!) ging staan. Ik sta nooit stil tijdens mijn trainingen dus ik was wel benieuwd hoe mijn benen dit vonden.

Gelukkig kon ik wel redelijk snel weer in mijn flow komen en pakte ik het tempo snel weer op. We liepen telkens een lusje de andere kant op en kwamen dan steeds na ongeveer 6,5 kilometer weer aan bij het waterpunt. Hier kwamen we dus 3 keer langs. Steeds lukte het me wel goed om weer lekker op te starten nadat we hier even hadden gestaan.

Tijdens de laatste 5 kilometer kreeg ik wel wat last van mijn benen en merkte ik wel dat ik nog nooit zover gelopen had. Maar nu was het juist een kwestie van doorzetten, de kans is namelijk groot dat dit tijdens de marathon ook gaat gebeuren. We ‘finishte’ in het Olympisch Stadion, super vet! Daar liepen we nog een rondje over de baan en konden we nog een kleine eindsprint inzetten.

Al met al dus een hele fijne training!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *