Studeren combineren met werk – tips

Studeren combineren met werk – tips

Ik moet een aanvullende cursus volgen naast mijn werk. Het gaat dan om de wet- en regelgeving van cao’s en contracten enzovoorts. Omdat er natuurlijk best veel mensen zijn die nog studeren naast hun werk leek het me wel interessant om hier wat tips voor te geven.

Ik vind het namelijk soms best wel zwaar om 40 uur te werken in een week en dan daarnaast ook nog te studeren. Als ik ’s avonds thuis kom ben ik vaak best moe en dan wil ik ook nog sporten en dat soort dingen. Hoe zorg ik dan toch dat ik deze cursus met een positief resultaat ga afronden?

– Maak een studieplanning. Leg vast wat je wanneer wilt doen en hoelang dit ongeveer gaat duren. Je hebt dan overzicht en het is veel makkelijker om je hieraan te houden.
– Blok het in je agenda. Je zet afspraken en dergelijke toch ook in je agenda? Dan is het handig om dit er ook in te zetten.
– Kijk of je een gedeelte van de cursus of studie op je werk mag doen. Dit scheelt weer in de avonduren!
– Spreek van te voren een vaste dag/dagdeel voor af met jezelf. Als je bijvoorbeeld altijd op vrijdagavond dit doet dan zit het in je ritme en is het makkelijker om het vol te houden.
– Beloon jezelf ergens mee als je bijvoorbeeld een hoofdstuk hebt afgerond. Dit kan in de vorm van een snack maar dit kan ook met de nieuwste aflevering van je favoriete serie.
– Hou in je achterhoofd dat het studeren maar voor tijdelijk is. Als het klaar is heb je er als het goed is veel profijt van. Ook dan is het makkelijker vol te houden.
– Gebruik reistijd als studeertijd. Dit kan alleen als je met het OV gaat trouwens. Maar deze tijd is anders toch ‘loze’ tijd dus dan kan je net zo goed gaan studeren.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *