Strijdplan voor Schoorl

Strijdplan voor Schoorl

Als het goed is ben ik op dit moment de 10K van Schoorl aan het lopen. Vorig jaar deed ik hem ook en ik vond dit echt een hele leuke wedstrijd. Daarom wil ik hem dit jaar weer lopen. Maar wat zijn mijn doelen voor deze wedstrijd?

Vorig jaar begon ik redelijk gestrest aan deze wedstrijd omdat de NS niet meewerkte en we hierdoor wat vertraging opliepen. Dit zorgde ervoor dat we maar net op tijd in het startvak stonden. Dit jaar rijden we met de auto naar Alkmaar en vanaf daar pakken we de pendelbus. Hopelijk gaat dat iets beter!

Als ik het hoogteprofiel bekijk dan zie ik dat de derde kilometer helemaal omhoog gaat. De eerste 2 kilometer ga ik me dus ook inhouden om me hier goed op voor te bereiden. En na deze kilometer gaan we ook weer een heel stuk naar beneden dus dan kan ik het weer goedmaken!
Het blijft heuvel op en heuvel af gedurende de wedstrijd. Het tempo zal dan ook veel verschillen tijdens de gehele wedstrijd maar dat maakt niet zoveel uit. De tijd die je heuvel op verliest maak je weer goed als je heuvel af gaat.

Het hele parcours is eigenlijk best vals plat. Maar ik heb de afgelopen tijd een aantal trailtrainingen gedaan en veel hoogtemeters gemaakt. Dus ik denk dat dit geen probleem moet geven.

Mijn strijdplan is eigenlijk om ondanks het heuvelachtige parcours ervoor te zorgen dat ik de ene helft langzamer loop dan de tweede helft. Ik wil wat energie overhouden tot het einde en zo ga ik dat proberen voor elkaar te krijgen. Ik hoop dat het lukt want ik start vaak te snel.

Morgen komt mijn verslag online. Als je al eerder wilt weten hoe het gegaan is kan je mijn Instagram checken!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *