Solliciteren: tips en hoe gaat het nu bij mij?

Solliciteren: tips en hoe gaat het nu bij mij?

Zoals jullie misschien al wel gelezen hadden ben ik op zoek naar een baan. En solliciteren gaat echt onwijs veel tijd in zitten en kan ook erg demotiverend zijn als er veel afwijzingen zijn. Daarom hier een artikel met tips.

Ik ben met het solliciteren echt tegen verschillende dingen aangelopen die ik graag van te voren had geweten. Dat had het allemaal een stuk makkelijker gemaakt. Daarom wil ik deze tips met jullie delen.
– Laat je CV checken door een professional (bijvoorbeeld een recruiter bij een uitzendbureau). Zij helpen jou hier graag bij en er zijn altijd nog wel wat verbeterpuntjes te vinden. Heb je bijvoorbeeld een foto op je CV? Dit is wel aan te raden om het wat persoonlijker te maken allemaal.
– Schrijf je in bij verschillende uitzendbureau’s. Hun werk is namelijk om de juiste kandidaat te vinden bij verschillende functies. Zij kennen jou beter dan iemand die alleen je CV leest en willen echt graag voor je aan de slag.
– Als je bij het UWV ingeschreven staat informeer dan naar de jongerenaanbodkrant. Hierin wordt dan jouw profiel beschreven en dit wordt naar 90 verschillende bedrijven gestuurd. Deze bedrijven kunnen aan de hand hiervan contact met je opnemen en jou misschien hierdoor een baan aanbieden.
– Reageer vooral op functies waar je echt aan de eisen voldoet. Als je een starter bent en je reageert op een functie waarbij 2 jaar ervaring gewenst is, is de kans veel groter dat je niet op gesprek mag. Dit kan uiteindelijk zorgen voor teleurstellingen. Je kunt het natuurlijk altijd proberen maar houd dit wel in je achterhoofd.
– Laat de mensen in je omgeving weten dat je een baan zoekt. De meeste banen worden via via gevonden dus misschien heb je hier wel profijt van!
– Ga netjes gekleed naar je sollicitatie. Je kunt beter over dan under dressed zijn!

Ik heb op dit moment een baan gevonden en dat is allemaal heel snel gegaan. Op maandag had ik een oriënterend gesprek bij Trend Uitzendbureau. Hierbij kwamen we erachter dat er een vacature openstond bij Trend zelf en deze sprak mij heel erg aan. Op dinsdag had ik mijn eerste gesprek voor deze vacature. Op woensdag had ik mijn tweede gesprek en werd ik direct aangenomen. Op donderdag tekende ik mijn contract en op 2 januari gaat mijn uitdaging beginnen!

Het gaat om de functie van vestigingsassistent voor een nieuwe vestiging van Trend. Het is vooral de ondersteuning van de vestigingsmanager bij de recruitment en daarnaast ook veel administratieve taken. Ik heb hierbij ook uitzicht op uiteindelijk doorgroeien en ik vind het super leuk dat ik helemaal vanaf het begin bij de opzet van de nieuwe vestiging ben.

Het wordt zo natuurlijk allemaal wel een stukje drukker dan ik nu ben maar ik heb er onwijs veel zin in!

Liefs Jessica

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *