Rotterdam Marathon sfeerverslag

Rotterdam Marathon sfeerverslag

Afgelopen zondag was het voor heel veel mensen weer zover: de marathon van Rotterdam. Na maandenlang trainen moest het vandaag dan weer gaan gebeuren.

Ik zou de 1/4e marathon gaan lopen maar door mijn knieblessure moest ik deze helaas overslaan. Maar omdat wij toch een weekendje weg hadden geboekt besloten we om dan te gaan kijken bij de marathon.

Van te voren had ik een mooi plekje in de route opgezocht. We stonden op een punt waar het 31 km punt was maar het 39 km punt liep hier ook langs. Zo konden we iedereen 2 keer zien en aanmoedigen, heel erg leuk! We waren er al heel erg op tijd want we wilden de kopgroep dan ook wel erg graag zien lopen.

Zo zagen we Nayeege die de snelste NL tijd ooit in Rotterdam liep. Ook zagen we Butter die zijn doel helaas net niet gehaald heeft. Wel erg leuk om ze eens te zien. Want wat gaan ze snel en het lijkt helemaal geen moeite te kosten. Ik kreeg zelfs nog een kushandje van iemand uit de kopgroep haha.

Hierna werd het langzaam steeds drukker langs het parcours en zagen we ook steeds meer mensen voorbij rennen. Er liepen ook redelijk veel bekenden mee dus deze hebben we keihard aangemoedigd. Echt leuk om te zien dat mensen weer gaan rennen als je ze even een hart onder de riem steekt.

Als ik dan bij zo’n wedstrijd sta dan begint het echt te kriebelen. Wat een sfeer en vooral het publiek is echt heel erg bijzonder! De marathon Rotterdam staat zeker op mijn lijstje. Echt een heel mooi evenement.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *