Recept: Quiche met paprika en courgette

Recept: Quiche met paprika en courgette

Ik wil dit jaar elke maand een nieuw recept proberen. Het recept voor deze quiche was eigenlijk niet meer helemaal nieuw maar ik heb er wel wat dingen bij aangepast dus vandaar dat ik hem nog wel even met jullie wil delen! Het is een makkelijk recept met niet al te veel ingrediënten. Precies wat jullie van mijn gewend zijn.

Ik heb dit recept van een collega doorgekregen. Zij gaf aan dat dit dus heel lekker is en ook erg gemakkelijk om te maken. Dat is ook de reden dat ik me er wel aan wilde wagen. Het bevalt me echt enorm goed dus daarom deel ik het ook hier! En je kunt natuurlijk ook andere groentes gebruiken als je dat liever wilt.

Ingrediënten
– 7 plakjes deeg voor hartige taart
– 1 courgette
– 1 paprika
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 4 eieren
– 70 gram tomatenpuree
– 200 ml hüttenkase
– 100 gram feta

Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
2. Vet de quichevorm in, dit kun je doen met olie of met boter. Hierna bekleed je de vorm met het deeg. Ik gebruik altijd een taartvorm maar het kan ook in een hartige taartvorm.
3. Snijd de ui in stukjes en pers de knoflookteen. Bak dit alvast een beetje aan in een pan.
4. Snijd ondertussen de groenten in stukjes en gooi dit bij het ui mengsel. Bak dit ongeveer 5 minuten.
5. Giet het groentemengsel af en doe de groentes in de taartvorm.
6. Klop de eieren los met de hüttenkase, tomatenpuree, peper en zout. Schenk dit daarna over het groentemengsel en verkruimel de feta eroverheen.
7. Bak de hartige taart in 45 minuten mooi goud bruin.

Eet smakelijk!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *