Recept: Quesedillas

Dit was eigenlijk een soort experiment. Ik kwam quesedillas steeds vaker tegen op internet en instagram en daarom wilde ik dit eens proberen. Ik kan je zeggen dat dit een geslaagd experiment was en ik vond het echt heel erg lekker. 

Dit recept is ook weer echt iets voor mij omdat het een super makkelijk recept is en daarnaast ook best goed te betalen. Je kunt dit natuurlijk ook zo duur maken als je zelf wilt. Ook kun je hier helemaal zelf bepalen welk soort vlees of vis je erop doet want als je de groentes hierop aanpast dan past het altijd wel goed bij elkaar.

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 3 tortilla’s (dit kunnen meergranen of volkoren zijn, wat je zelf het liefst wilt)
– een potje tomatenpuree of saus
– een kwart courgette
– een kwart rode ui
– 3 grote plakken cervelaatworst
– een bolletje mozzarella

Bereidingswijze
1. Snijdt de rode ui en de courgette in stukjes.
2. Bak de rode ui en de courgette in een pan totdat deze goudbruin zijn.
3. Besmeer de halve tortilla met tomatenpuree (de helft omdat je hem dubbelvouwt uiteindelijk).
4. Doe 1/3 van het courgette mengsel op de tortilla.
5. Doe een gedeelte van de mozzarella op de tortilla en doe hierna ook de cervelaatworst erop.
6. Klap de tortilla dicht en herhaal dit totdat de tortilla’s allemaal belegd zijn.
7. Doe wat olie in een pan en als deze warm is kan je de quesedillas een voor een bakken. Bak beide kanten van de quesedilla goudbruin en totdat de mozzarella gesmolten is!

Je kunt natuurlijk variëren met verschillende soorten kaas, groentes en vlees/vis. Zo heb ik hierbij gekeken wat er in de koelkast lag en dat heb ik gebruikt.

Liefs Jessica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *