Recept: Pokébowl

Recept: Pokébowl

Ik hou echt onwijs veel van sushi. En stiekem is een pokébowl gewoon een uit elkaar getrokken sushirol. Ik wilde dit dus altijd al eens maken maar het kwam er nooit van. Van de week besloot ik om de boodschappen gewoon te bestellen en dit eens te maken! Lees je mee of dit beviel?

Laat ik beginnen met zeggen dat je hier eigenlijk alles in kan doen wat je wilt! Ik heb gekozen voor bepaalde ingrediënten maar jij kan er natuurlijk ook een andere vissoort of andere groenten in doen.

Ingrediënten:
– 150 gram sushirijst
– 3 eetlepels sushiazijn
– snufje zout
– snufje suiker
– 100 gram gerookte zalm
– 1/2 avocado
– 100 gram komkommer
– 100 gram sojabonen

Bereidingswijze:
1. Bereid de sushirijst zoals op de verpakking staat. Mijn sushirijst moest ik met 150 gram water maken en 3 eetlepels sushiazijn, snufje zout en snufje suiker bereiden. Maar dit verschilt dus per soort. Kijk dus goed op de verpakking hoe je jouw rijst moet bereiden. Ik heb de rijst van de Xenos gebruikt.
2. Ik had sojaboontjes uit de vriezer dus deze moest ik 4 minuten koken.
3. Ondertussen snijd je de komkommer, de zalm en de avocado in stukjes.
4. Als laatste doe je alles in een bowl en kun je genieten van dit heerlijke gerecht!

Ik vond het echt super lekker en ik ga dit zeker vaker maken. Volgende keer ga ik het ook eens proberen met andere ingrediënten. Ik moet wel zeggen dat sushirijst echt moeilijk is om te maken. Hier gaat veel tijd, energie en liefde in zitten. Daarom is dit ook wel een beetje een ander recept dan normaal want vaak heb ik echt makkelijke recepten op de blog. Maar als je uiteindelijk deze heerlijke bowl klaar hebt dan ben je er echt blij mee en is het genieten geblazen!

Eet smakelijk.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *