Recept: pizza met vijgen

Als ik moet zeggen wat mijn lievelingseten is, is dat toch echt wel pizza. Je kan er super veel mee variëren en sinds er bloemkoolbodems te koop zijn kan het ook best gezond. Daarnaast kan je pizza zo duur maken als je zelf wilt.  

Ik heb deze pizza niet met een bloemkoolbodem maar met een verse pizzabodem gemaakt. Dit is iets goedkoper en natuurlijk ook echt heel erg lekker. Als je wat extra groentes wilt eten dan is een bloemkoolbodem natuurlijk een goed alternatief. Deze koop je bij elke Albert Heijn of kijk even op deze site.

Ook kan je natuurlijk kiezen om er ander vlees op te doen of om de pizza helemaal vegetarisch te houden. Dit is maar net wat je zelf wilt en wat je zelf het lekkerste vindt. Ik heb kip op de pizza gedaan omdat ik dit nog in mijn koelkast had liggen.

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 1 verse pizzabodem (hier zat al tomatenpuree op, als dit niet het geval is dan moet je deze nog los kopen)
– 150 gram kip (of ander vlees/vleesvervanger)
– kwart courgette
– kwart rode ui
– 2 handjes rucola
– 4 vijgen
– wat feta of mozzarella naar smaak

Bereidingswijze
1. Snijdt de courgette, de kwart ui en de kip in stukjes.
2. Bak de kip in een pan. Zodra deze bijna gaar is voeg je de groentes hierbij en bak je deze nog even mee totdat alles goudbruin geworden is.
3. Ondertussen snijd je de vijgen in kwartjes en de kaas in kleine stukjes.
4. Als het kipmengsel klaar is dan doe je dit op de pizza. Doe hierna ook de kaas en de vijgen hierop.
5. Bak de pizza af zoals op de verpakking van de bodem staat aangegeven. Dit is waarschijnlijk ongeveer 10 minuten.
6. Als de pizza klaar is doe je de rucola erop en dan kun je aanvallen!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *