Recept: Eierkoeken

Recept: Eierkoeken

Ik had weer eens zin om iets te bakken. Ik wil weer wat gezonder eten en dan is het wel handig om ook wat lekkere snacks te hebben die wel gezond zijn. Dat maakt het makkelijk. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat deze eierkoeken niet super gezond zijn. Maar wel erg lekker!

Ik zat even op internet rond te struinen om een lekker receptje te zoeken om te maken. Toen kwam ik dus een recept tegen voor eierkoeken. Het is en heel erg makkelijk en er zitten niet veel ingrediënten in. Ook was het nu erg makkelijk omdat ik alles al in huis had!

Ingrediënten (ongeveer 8 koeken):
– 2 eieren
– rasp van 1 limoen
– 4 theelepels bakpoeder
– 100 gram bloem
– 85 gram suiker
– 8 gram honing
– 1 gram zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Je begint met het eiermengsel. Ik heb het in de blender gemaakt want het moet echt goed opgeklopt zijn. Je voegt de eieren met de suiker en de honing in de blender en je laat deze een aantal minuten aan staan. Zo wordt dit mengsel lekker luchtig.
3. In een beslagkom voeg je de bloem met de bakpoeder en het zout. Dit spatel je goed door elkaar zodat het allemaal goed verdeeld is. Daarna voeg je de rasp van de limoen toe en dit roer je er goed doorheen.
4. Hierna voeg je in delen het eiermengsel bij het bloemmengsel. Blijf goed roeren. Hoe rustiger je dit doet, hoe luchtiger alles wordt.
5. Als alles er goed door elkaar geroerd is dan bekleed je de bakvorm met bakpapier. Hierop verdeel je het mengsel. Kijk wel uit, het loopt nog heel erg uit. Je moet er dus voor zorgen dat er voldoende ruimte tussen blijft. Ik heb het in 2 delen afgebakken en toen ging het allemaal goed.
6. Bak de eierkoeken in 12 minuten goudbruin. Als ze klaar zijn kun je ze eigenlijk direct eten!
7. Eet smakelijk.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *