Recept: Couscous salade

Recept: Couscous salade

Couscous is echt mijn go to recept als ik even weinig tijd heb en toch wat gezonds en voedzaams wil eten. Ook werkt dit voor mij heel goed als ik daarna nog moet hardlopen. Het vult goed en ik heb dan nooit last van mijn buik, ideaal!

Ook dit is dus weer een heel makkelijk en ook een goedkoop receptje. Waar bij mij de meeste tijd in gaat zitten is het vinden van de perfecte avocado in de supermarkt haha. Dit is vaak nog wel een uitdaging. Soms eet ik dit recept met falafel en soms met een gekookt eitje. Dit kun je dus zelf aanpassen naar wat je lekker vindt.

Ingredi├źnten (voor 2 personen)
– 150 gram couscous
– 100 gram doperwten
– 1 avocado
– humus naar smaak
– half bouillonblokje
– halve courgette
– 4 tomaten

Bereidingswijze
1. Bereidt de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven. Hierbij voeg je het halve bouillonblokje voor de smaak, anders is de couscous erg flauw.
2. Snijdt de courgette en de tomaten in halve plakjes en bak deze in een pan.
3. Als de tomaat en de courgette bijna klaar zijn voeg je de doperwten toe, deze verwarm je nog even mee.
4. Snijdt de avocado in plakjes.
5. Roer de couscous en het tomaatmengsel door elkaar en leg het op een bord. Leg ook de avocado hierbij. Serveer het met wat humus erbij en eventueel met falafel/gekookt ei.

Eet smakelijk!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *