Recept: Courgettesoep

CourgettesoepIk vind koken heel erg leuk. Ik hou vooral van makkelijke recepten. Dit is er ook zo’n eentje: courgettesoep. Hij is heel erg makkelijk om te maken maar wel heel erg lekker. Misschien een idee voor tijdens de feestdagen? 

Het geheim bij dit recept is een blender. Je kan ook gebruik maken van een staafmixer maar met een blender is dit recept nog veel makkelijker om te maken. Ook wordt de courgettesoep daar heel erg romig van en dat vind ik wel heel erg lekker. Ik maak de soep altijd met gerookte zalm maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit weg te laten. Ook kun je er vlees doorheen doen. Dit is maar net wat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten (3 a 4 personen)
– 2 courgettes
– 2 rode uien (kunnen ook witte uien zijn maar ik vind rode lekkerder)
– 1 liter bouillon naar keuze (ik maak het altijd met rundvlees bouillon)
– 125 ml verse slagroom
– 200 gram gerookte zalm

Bereidingswijze
1. Snipper de twee uitjes en snijdt hierna de twee courgettes in blokjes.
2. Fruit de gesnipperde ui in een soeppan.
3. Als de uitjes bruin beginnen te worden kun je de courgette erbij doen en dan bak je deze nog even mee. De courgette bak je ongeveer 3 minuten mee.
4. Gooi hierna de bouillon erbij. Als het geheel kookt dan laat je dit even koken voor ongeveer 10 minuten.
5. Daarna gooi je alles in de blender. Kijk wel even of je blender groot genoeg is, anders kun je het beter in twee delen mixen. Je wilt geen courgettesoep op de muren hebben.
6. Blend het geheel totdat het een gladde massa is. Je kunt ook iets eerder stoppen met blenden, dan zitten er nog wat stukjes in.
7. Voordat je het opdient roer je de slagroom erdoorheen. Ook doe je dan de gerookte zalm (of ander vis/vlees) erdoor.

Eet smakelijk!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *