Recept: Bananenpannenkoeken

Recept: Bananenpannenkoeken

Eigenlijk is dit recept mijn favoriete ontbijtje: bananenpannenkoeken. Ik eet dit vaak in het weekend en ik heb nu echt een recept die heel erg goed werkt. Dat is dus ook de reden dat ik hem nu met jullie ga delen. Lees je mee? 

Ik heb dit recept al vaker gemaakt maar ik had eerst niet de goede samenstelling of miste wat ingrediënten. Maar ik heb nu echt het goede recept gevonden en de bananenpannenkoeken mislukken niet meer!

Ingrediënten:
– 1 ei
– 1 banaan
– 35 gram havermout
– 1 theelepel bakpoeder
– scheutje melk of sojamelk
– snufje koek- en speculaaskruiden
Bereidingswijze:
1. Prak de banaan en meng het met het ei. Als je een blender hebt dan kan je het hierin blenden.
2. Voeg hierbij de havermout en meng het allemaal goed door of blend het tot een glad papje.
3. Voeg nu een scheutje melk toe zodat het echt een pannenkoekbeslag wordt. Dit moet echt op gevoel.
4. Voeg als laatste een theelepel bakpoeder toe en de koek- en speculaaskruiden. Zet de blender 2 minuten aan zodat het echt een mooi beslag is.
5. Verhit ondertussen een koekenpan op het fornuis en doe hier olie of boter in.
6. Bak de bananenpannenkoeken langzaam mooi bruin en gaar. Geduld is key hier. Niet op een te hoog vuur.
7. Eet smakelijk!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *