Recept: Bananenbrood

Recept: Bananenbrood

Er zijn natuurlijk al 100.000 recepten voor bananenbrood maar ik wil toch ook mijne nog even delen. Ik vind die van mij natuurlijk het lekkerste. En dan vooral met wat pindakaas erop is hij niet te weerstaan. 

Wat ik vooral fijn vind aan mijn recept is dat het super makkelijk is en daarnaast zijn het ook goedkope ingrediënten. Je kunt natuurlijk in plaats van bloem ook speltmeel of iets dergelijks gebruiken. Dus je kunt het zo duur maken als je zelf wilt bij dit recept. Ik heb voor jullie in ieder geval de makkelijkste en de goedkoopste soort opgeschreven.

Ingrediënten
– 150 gram bloem
– 3 rijpe bananen (hoe bruiner ze zijn, hoe zoeter)
– 3 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– beetje kaneel naar smaak
– snufje zout
– 2 eetlepels honing (of andere zoetstof)
– eventueel: noten en rozijnen (noten dan niet gezout en ongebrand)

Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
2. Doe alle natte ingrediënten bij elkaar in de blender en meng dit door elkaar heen. Voeg hierna ook alle droge ingrediënten hierbij en zet de blender op de hoogste stand totdat het een glad mengsel is geworden.
3. Doe als laatste de noten en de rozijnen door het mengsel en roer dit erdoor. Dit kan natuurlijk ook in de blender maar dan worden het wel kleine stukjes. Ik roer het altijd met een lepel erdoor.
4. Vet de vorm in en doe het beslag in de vorm. Ik gebruik een cake vorm om dit in af te bakken.
5. Je kunt ter garnering nog wat plakjes banaan bovenop het bananenbrood leggen.
6. Bak het brood af in de oven. Dit duurt ongeveer 40-50 minuten. Het verschilt een beetje per keer. Ga dus na 40 minuten even kijken en prik er met een prikkertje in. Als deze schoon eruit komt dan is ie klaar en anders moet ie nog even.
7. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Ik snijd het meestal in plakken en doe deze in zakjes zodat het niet uitdroogt. Als je een bak hiervoor hebt of iets dergelijks dan is dat ook prima.
8. Serveer met pindakaas en probeer je vingers er niet bij op te eten!

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *