Recap: Zomeravondcup

Recap: Zomeravondcup

Op woensdag 13 juni was het tijd voor de laatste Zomeravondcup. Dit zijn 4 wedstrijden die georganiseerd worden door mijn atletiek vereniging. Omdat ik bij de vorige aanwezig was als vrijwilliger kon ik deze keer meelopen. Ik wist van te voren nog niet welke afstand ik wilde lopen dus dat liet ik via een Instagram poll bepalen. Lees je mee?

Op Instagram ging het kop aan kop tussen de 5 kilometer en de 10 kilometer. Uiteindelijk won de 10 kilometer dus schreef ik me hiervoor in. Maar ik voelde me niet super fit dus ik wist nog niet voor welke tijd ik wilde gaan. Ik wilde het liefst onder de 50 minuten lopen, maar zit dat erin vandaag..

Na een kilometer warmlopen ging ik in het startvak staan. Ik besloot om toch bij de haas van 50:00 te gaan staan om toch maar te kijken wat er in zou zitten.
Kilometer 1-5
De haas begon iets te snel dus ik besloot om mijn eigen tempo aan te houden. Ik wilde niet meteen te snel van start gaan want ik was bang dat ik dan al, al mijn kruit zou verschieten in de eerste 2 kilometers. Ik merkte dat mijn benen goed voelden en daarnaast hield ik het tempo wel redelijk vol. Wel voelde ik al snel dat het lastig ging worden en zwaar. Maar tot de 5 kilometer hield ik het prima vol.

Kilometer 6-10
Vanaf 6 kilometer merkte ik toch echt wel dat ik al heel lang met een hele hoge hartslag liep. Ik hield het nog steeds wel vol maar toen er een viaduct kwam met een klein klimmetje ging ik best wel stuk. Even ademhalen en gewoon blijven lopen. Nog steeds kon ik het tempo goed volhouden. Ik zag alleen al wel dat mijn horloge telkens eerder piepte dan dat ik de bordjes zag. Dat betekent dus dat het parcours langer is dan 10 kilometer. Aan het einde van de wedstrijd kon ik nog wel iets versnellen en toen zat het erop. Even tot mezelf komen en wat drinken.

Eindtijd: 50:22. Net niet gehaald dus. Op mijn horloge liep ik de 10K wel in 49:54 dus daarop had ik het wel gehaald haha. Ach, zo is er weer ruimte voor verbetering. Ik was al super blij en trots dat het me bijna lukte ondanks dat ik me niet fit voelde! En een dik PR. Vorige was namelijk 52:05.

Liefs Jessica

Eén gedachte over “Recap: Zomeravondcup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *