Recap: Zevenheuvelennacht

Recap: Zevenheuvelennacht

Net zoals vorig jaar liep ik ook dit jaar weer de Zevenheuvelennacht samen met Yannick. Ik wilde heel graag kijken hoe ik ervoor zou staan ten opzichte van vorig jaar. Het liefst wilde ik sneller lopen dan vorig jaar. Maar of dit ging lukken wist ik echt niet. Hoe de wedstrijd is gegaan lees je hier!

Ik was voor het eerst niet heel erg zenuwachtig voor de wedstrijd. Natuurlijk had ik wel wat gezonde spanning maar niet zoveel als normaal. Wellicht omdat we deze wedstrijd al eens gelopen hadden, ik wist dus wat ik kon verwachten. In de middag hadden we eerst de verjaardag van mijn neefje en vanuit daar zijn we naar Nijmegen afgereisd. Onderweg even wat gegeten, we hebben natuurlijk energie nodig voor deze wedstrijd!

In Nijmegen aangekomen liepen we nog een rondje op de expo en haalden we onze shirts op. Deze hadden we al besteld toen we ons inschreven voor deze wedstrijd. Daarna leverden we onze tassen in en ging ik nog even in de rij staan voor een dixi. Ondertussen begon het ook een klein beetje te regenen. Ik vind regen tijdens het hardlopen niet erg maar heb het toch liever niet terwijl ik sta te wachten.. Maar het was niet anders.

Voordat we wisten ging het startschot en konden we er vandoor. Het is begonnen!!

Kilometer 1
Ik had van te voren met mezelf afgesproken dat ik langzaam zou beginnen en een heerlijke negatieve split zou lopen deze wedstrijd. Daar is deze wedstrijd ook perfect voor want het begin loopt omhoog en het einde loopt omlaag. Deze kilometer was nog voornamelijk vlak en zo voorbij.

Kilometer 2
Ook deze kilometer ging erg makkelijk want deze was ook nog voornamelijk vlak. Wel wat vals plat maar dat is niks vergeleken met de heuvels die nog komen. Het parcours is weer lekker breed en overal is genoeg ruimte om mensen in te halen, perfect!

Kilometer 3
Hier begint de wedstrijd pas echt. Als we de bocht om komen zie ik de eerste heuvel weer. Gelukkig valt deze nog mee en verlies ik hier niet heel veel tijd! Ik weet ook dat de ergste nog moet komen.

Kilometer 4
Daar is ie dan: de heftigste heuvel van de wedstrijd. Weer is het pikdonker (net zoals vorig jaar) maar ik heb een goed lampje mee. Ook is het magisch om te zien dat een hele lichtsliert de heuvel oprent. Ik krijg kippenvel en dat geeft me ook de energie om hier door te zetten!

Kilometer 5
De beloofde kilometers die lekker naar beneden gaan zijn begonnen. Ik kan nog veel snelheid maken en laat mijn benen lekker van de heuvel af rollen. Heerlijk! Deze wedstrijd is echt voor mij gemaakt.

Kilometer 6
Ook deze kilometer daalt voornamelijk. Ik kan nog steeds snelheid blijven maken en het kost me minder energie dan normaal. Wel zie ik dat mijn hartslag enorm hoog is. Gelukkig hoef ik niet meer zover!

Kilometer 7
Deze kilometer is voornamelijk weer plat en dat maakt het even wat zwaarder. Maar er staat overal zoveel publiek dat ik gewoon door kan blijven gaan. Dat deze mensen er allemaal voor ons staan in dit hondenweer! Geweldig. Ik kan mijn snelheid vasthouden en finish in 37:04. 10 seconden sneller dan vorig jaar! Ik ben hier echt enorm blij mee en heb een enorme runnershigh. Waren alle wedstrijden maar zo!

Volgend jaar weer!!

Liefs Jessica

Eén gedachte over “Recap: Zevenheuvelennacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *