Recap: Wisenttrail

Recap: Wisenttrail

Afgelopen zondag stond er een spannende wedstrijd op het programma: 34 kilometer tijdens een trail. Ik had hiervoor nog nooit verder gelopen dan 25 kilometer en dat was gewoon op de straat dus dit was wel echt een mega grote uitdaging. Lees je mee hoe het ging?

Ik was van te voren niet heel zenuwachtig en dat is raar, ik ben normaal altijd heel erg zenuwachtig. Wel zorgde dit ervoor dat ik 6 bananenpannenkoekjes kon eten dus dat was wel heel erg fijn. Ik wilde dit ontbijt ook even testen met oog op de marathon. Ook had ik de hele week bietensap gedronken, gewoon voor het geval dat haha. Ruim op tijd kwamen we aan in Apeldoorn waar we ons startnummer konden ophalen. Na nog een groepsfoto was het al bijna tijd om te gaan.

Kilometer 1-10
En we mochten gaan! Ik had het al direct wat zwaar en merkte dat ik echt enorm in moest komen. Dit duurde ongeveer 3 kilometer. Daarna zat ik echt lekker in het tempo en liep ik een stuk sneller dan we van te voren hadden bedacht en afgesproken. Maar iedereen kon wel aardig mee komen dus hielden we dit vast. De eerste 10 kilometers waren zo voorbij en liepen we binnen het uur.

Kilometer 11-20
Ook hier ging het nog super lekker. Ik kon het tempo nog hooghouden en na 12 kilometer was er een verzorgingspost. Ik besloot deze over te slaan (ik had zelf water en zo mee) en hier haakte er weer iemand aan van atletiek. En omdat we zo lekker aan het kletsen waren liepen we hier wel een stukje verkeerd. Alsof het parcours niet lang genoeg is;). Hier kwamen we wel voor de tweede keer over een zandvlakte en deze was enorm pittig. Hier liep ik op een gegeven moment ook nog helemaal alleen. Voor mijn gevoel hield het niet meer op maar toch kwam er wel een einde aan.

Kilometer 21-30
Vanaf hier kreeg ik het echt zwaar. Ik moest redelijk herstellen van het zand en daarnaast zat ik er ook een beetje doorheen. Ik liep nog steeds alleen en dat hielp niet echt mee. Na 24 kilometer was er weer een verzorgingspost en daar stond gelukkig iemand van atletiek me op te wachten. Hij gaf me weer wat energie en sleepte me echt door het stuk heen. Langzaam kwam ik er ook weer wat beter in.

Kilometer 30-finish
Tot het stuk na 30 kilometer. Mentaal was ik klaar en ook mijn hele lichaam deed pijn. Heuveltje af deed minstens zoveel pijn als heuveltje op. Ook was het parcours 1,5 kilometer langer dan 34 kilometer en dat was echt mega zwaar. Ik heb nog nooit zo’n lange en zware 5 kilometer gelopen. Intens blij toen ik de finish zag!Eindtijd: 3:39:36

Liefs Jessica

Eén gedachte over “Recap: Wisenttrail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *