Recap: Stroese Heide Trail

Recap: Stroese Heide Trail

Afgelopen zaterdag liep ik redelijk spontaan een hardloopwedstrijd. En deze keer was het geen normale hardloopwedstrijd maar een trailloop. Het leek me wel een goede voorbereiding voor de marathon en daarnaast deden er nog 5 mensen van atletiek mee. Genoeg redenen om mee te doen dus!

De wedstrijd was 23 kilometer lang en ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Natuurlijk had ik op oudejaarsdag nog een trail gedaan maar deze was maar 8. Dit was dus wel echt andere koek. Daarnaast is 23 kilometer ook meer dan ik ooit hardgelopen heb dus ik vond het best wel spannend.

De start ging eigenlijk iets te snel maar ik kon het wel goed volhouden. Van te voren hadden we bedacht dat we er ongeveer 2,5 uur over wilden doen maar dit werd al wel bijgesteld door de snelle start. Na een aantal kilometer kwamen we op Kootwijkerzand. En ja, dat is inderdaad alleen maar losliggend zand. Dit vond ik wel echt een zwaar stuk en ik liep nog maar met 1 iemand van atletiek. Er liepen er nog 2 voor ons en 2 achter ons.

De eerste verzorgingspost was bovenop de uitkijktoren van Kootwijkerzand. Ik besloot om deze over te slaan. Ondertussen hadden we ook al weer 1 iemand ingehaald die voor ons liep en die ander stond boven op de uitkijktoren. Al snel was hij bij ons en liepen we met zijn drie├źn verder. Omdat we wat tijd hadden verloren in het losse zand besloten we om hier weer even wat aan te zetten. Dat ging echt heel goed en de paadjes waren er prima voor. Op een gegeven moment kwamen we wel in een heel raar stuk waar we echt even moesten wandelen. Toen we daar weer gingen hardlopen miste ik ook een boomstronk en lag ik ineens op de grond. Super onhandig. Maar niks ergs dus weer opstaan en door.

Ik sloeg ook de laatste verzorgingspost over. Ik had zelf water en gel meegenomen dus ik had in principe ook niks nodig. Hier liep ik in mijn eentje. Dit was wel minder maar mentaal wel goed ook. De marathon loop ik ook alleen dus ik kon er alvast even aan wennen. Hier ben ik nog een stukje verkeerd gelopen ook. In de laatste 2 kilometer besloot ik om nog even aan te zetten tot de finish maar toen was ik ineens al klaar. 21,8K in plaats van 23.. Wel prima want ik was er wel klaar mee maar ook wel jammer.

Eindtijd: 2:14:16.

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *