Recap: Midzomermarathon Apeldoorn

Recap: Midzomermarathon Apeldoorn

Afgelopen zaterdag stond de Midzomermarathon van Apeldoorn op het programma. Ik wilde super graag nog een halve marathon onder de 2 uur lopen voordat de trainingen voor de marathon echt zouden beginnen. Maar de hele week werd de temperatuur maar warmer en warmer dus ik maakte me wel wat zorgen. Lees je mee?

De wedstrijd startte pas om 18:10. Ik had dus de hele dag de tijd om me zorgen te maken en af te vragen waarom ik dit ging doen haha. Overdag gewoon geprobeerd om niet super veel te doen naast eten en drinken. Heel veel drinken. Rond een uur of 16:30 werd ik opgehaald door mijn trainer. Hij zou namelijk meelopen als een haas. En er ging nog iemand mee van atletiek ook als support. Daaraan zou het niet liggen vandaag!

In Apeldoorn aangekomen moesten we eerst nog 15 minuten lopen naar de start. Even lekker warm lopen ;). Daarna hadden we onze startnummers opgehaald en gingen we nog een keer naar de wc. Toen was het al tijd om richting de start te gaan. Er waren geen startvakken aanwezig dus we gingen ergens in het midden staan. We bespraken nog even het plan: finishen onder de 2 uur, rond 1:58. Eigenlijk wilden we sneller maar door het weer toch maar even de tijd aangepast. Al snel telden we af van 10 naar 0 en toen konden we van start!

Kilometer 1-5
We merkten al vrij snel dat we te ver naar achter waren gestart. Het grote inhalen was dus begonnen. Het ging best lekker en ik kon wel goed mijn tempo vinden en vasthouden. Wel merkten we ook al snel dat dit geen vlak parcours was haha. Verder hadden we weinig last van de hitte want de hele route liep door en langs het bos. Veel schaduw dus! De eerste 5 kilometer liepen we in 28:09.

Kilometer 6-10
Het bleef super heuvelachtig en daardoor ging mijn hartslag ook al redelijk snel heel erg omhoog. Maar ik voelde me goed dus ik kon het tempo best wel volhouden nog. Mijn trainer had een bidon voor me vast dus ik kon ook drinken wanneer ik wilde en dat was super fijn. En ondertussen haalden we nog steeds alleen maar mensen in. De tweede 5 kilometer ging in: 27:39 minuten.

Kilometer 11-15
De eerste 1,5 kilometer van dit stuk mochten we afdalen. Dat was echt heel erg fijn. Het tempo ging dan ook iets omhoog en dat terwijl dit helemaal niet veel extra moeite kostte. Mijn hartslag was nog steeds hoog maar ik voelde me nog wel prima. Na de afdaling kwam er natuurlijk ook een stuk klimmen. Dit viel me wel iets zwaarder en ik merkte wel dat ik het langzaam wat lastiger kreeg. De derde 5 kilometer ging in: 27:45 minuten.

Kilometer 16-20
Ik had het echt enorm zwaar en dat was ook te zien aan mijn hartslag. Ik vroeg me soms af of ik het wel ging halen en of ik niet gewoon moest stoppen. Gelukkig was dit echt een mentale strijd en hield mijn lichaam er natuurlijk helemaal niet mee op. Soms dan heb je een zo’n mentale strijd dat je er zelf in gaat geloven. We liepen deels de route 2 keer. Hier kwam de mega afdaling dan ook weer. Wel had ik het hier een stuk moeilijker mee dan de eerste keer. De vierde 5 kilometer ging in: 28:30 minuten.

Finale
De finish was berg op. Ik vond het echt super zwaar en voor mijn gevoel kwam ik helemaal niet meer vooruit. Toch ging dit nog wel aardig. En toen we boven kwamen op de berg en daar de hoek omgingen zag ik hem al: de finish. Ik gooide er nog een soort eindsprintje uit en toen waren we er! En ik had mijn doel gehaald. Laatste 1,1 kilometer ging in: 6:32 minuten.En dat zet mijn eindtijd op: 1:58:37. Ik ben echt super blij! Op zo’n heuvelachtig parcours en met deze hitte en het is me gewoon gelukt!

Liefs Jessica

Eén gedachte over “Recap: Midzomermarathon Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *