Recap van het jaar 2017

Recap van het jaar 2017

Dit is mijn allerlaatste afsluitende blogje van 2017, beloofd! Het was een mooi jaar en het is echt mega snel voorbij gegaan allemaal. Het was het jaar waarin ik begon aan een nieuwe baan en toch weer switchte naar een andere baan, ik ging samenwonen en daarnaast heb ik ook veel gesport. Lees je mee?

Ik zal jullie per maand meenemen in hoeveel KM ik liep en hoe snel dit was. Ook zal ik vertellen welke wedstrijden ik heb gelopen!

Januari
In januari ging ik 3 keer per week naar de sportschool en daarnaast liep ik ook 3 keer per week hard. Maar ik kwam er ook wel snel achter dat dit best veel was naast een fulltime baan. Ik ging dus in plaats van 3 keer op een gegeven moment 2 keer naar de sportschool. Hardlopen bleef wel gewoon 3 keer per week. En ik liep een hardloopwedstrijd in januari: de kwart marathon van Egmond.

Aantal runs: 11
Gemiddelde snelheid: 5:47 min per kilometer
Aantal kilometer: 77,12 kilometer
Wedstrijd: Kwart Marathon van Egmond 01:01:45 uur en minuten

Februari
In de korste maand van het jaar liep ik weer eens meer kilometers dan ooit. Sportschool ging iets minder maar het hardlopen ging echt enorm lekker in februari. Ook ben ik in februari weer begonnen met baantrainingen. Dit vond ik altijd erg leuk dus dat heb ik weer opgepakt. En ik liep de wedstrijd: 10K van groet uit Schoorl.

Aantal runs: 11
Gemiddelde snelheid: 6:00 min per kilometer
Aantal kilometer: 102,2 kilometer
Wedstrijd: 10K in Schoorl 55:56 in minuten en seconden

Maart
In maart liep ik dus geen halve marathon omdat mijn knieblessure roet in het eten gooide. Helaas heb ik ook wel een tijdje last gehad van deze blessure maar ik mocht wel weer redelijk snel kleine stukjes hardlopen. Ik liep in plaats van de halve marathon de 5K tijdens de marathon van Utrecht.

Hardloopstatistieken van maart:
Aantal runs: 7
Gemiddelde snelheid: 6:15 min per kilometer
Aantal kilometer: 31.41 kilometer
Wedstrijd: 5K USP Marathon in 29:03 minuten

April
In april kon ik het hardlopen weer oppakken en gaan uitbreiden. Ik hoefde nog maar 2 keer naar de fysio voor mijn blessure en toen was ik er weer vanaf. Ik heb de circuits van Kayla geprobeerd in de sportschool maar merkte toch dat dit niet goed beviel. Ook ben ik in deze maand gestart met een eetschema. Dit beviel me wel erg goed! En ik heb geen wedstrijd gelopen maar wel aangemoedigd tijdens de marathon van Rotterdam.

Aantal runs: 11
Gemiddelde snelheid: 6:50 min per kilometer
Aantal kilometer: 23,22 kilometer
Wedstrijd: geen

Mei
Mei was natuurlijk weer de leukste maand van het jaar, dat komt omdat ik jarig ben in mei haha. Ik heb mijn knie helemaal niet meer gevoeld en dat was echt top. En ik liep deze maand eindelijk weer eens 30 minuten aan een stuk waar ik super blij mee was! Ik stapte weer over op ‘normale’ sportschooltrainingen. En ik was nog steeds erg goed bezig met het eetschema.

Aantal runs: 13
Gemiddelde snelheid: 5:58 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 61,1 km
Wedstrijd: geen

Juni
Ik moest deze maand weer even gas terug nemen. Als ik weer 30 minuten aan een stuk kon rennen moest ik even een pas op de plaats maken van de fysio en dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Ik kon in deze maand weer eindelijk zonder moeite 5K aan een stuk rennen! Ik liep ook weer eens een wedstrijd deze maand: de 10K van Nederland (5K).

Aantal runs: 11
Gemiddelde snelheid: 5:52 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 55,09 km
Wedstrijd: 10K van Nederland: 5K in 29:10 minuten (parcours was eigenlijk 5,4K)

Juli
In juli ben ik lekker 2 weken op vakantie geweest en dat was heerlijk. Vooral omdat we op vakantie ook gewoon nog steeds alle hardlooptrainingen hebben gedaan. Ik heb tijdens de vakantie alle trainingen op hartslag gelopen. Toch beviel me dat niet super goed. Ik besloot ook deze maand dat ik geen vlees meer wilde eten. En ik liep 5K tijdens VoorthuizenLoopt!

Aantal runs: 12
Gemiddelde snelheid: 6:41 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 75,09 km
Wedstrijd: 5K VoorthuizenLoopt: 5K in 26:19 minuten

Augustus
In augustus liep ik braaf al mijn hardlooptrainingen. Ook namen de trainingen weer toe in afstand en tijd omdat we weer begonnen met opbouwen. Deze keer voor de halve marathon van Amsterdam. Ik ben in deze maand gestopt met het lopen op hartslag en dat beviel me prima. In augustus liep ik de 8K tijdens de City Run in Ede.

Aantal runs: 14
Gemiddelde snelheid: 6:07 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 109,7 km
Wedstrijd: 8K City Run Ede: 8K in 40:13 (parcours was eigenlijk 7,54K)

September
September ging enorm lekker op hardloopgebied. Ik had het erg druk met trainingen voor de halve marathon en daardoor ging ik deze maand wat minder naar de sportschool. Wel fietste ik enorm veel omdat we net verhuist waren naar Nieuwegein. Ook met het eetschem erg goed in september. In deze maand liep ik de Damloop.

Aantal runs: 13
Gemiddelde snelheid: 6:07 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 121,0 km
Wedstrijd: Damloop 16,1K in 1:28:48

Oktober
In oktober moest het gebeuren: de halve marathon van Amsterdam. Helaas behaalde ik hier niet het resultaat wat ik voor ogen had maar ik heb hem wel uitgelopen! Ik had wat last van mijn lies en daardoor deed ik verder wel wat rustiger aan qua trainingen op hardloopgebied. Natuurlijk liep ik deze maand de Halve Marathon van Amsterdam.

Aantal runs: 9
Gemiddelde snelheid: 6:11 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 58,39 km
Wedstrijd: Halve Marathon Amsterdam in 2:25:52

November
Ik liep in november voor het eerst dit jaar zonder een echt doel. Ik had wel een wedstrijd maar deze was ‘maar’ 7K dus daar hoefde ik niet echt voor te trainen. Maar toch bleef ik wel gewoon lekker lopen en ben ik niet in een zwart gat beland. Ik ging deze maand gewoon lekker naar de sportschool. Ook liep ik een wedstrijd: de 7K tijdens de Zevenheuvelennnacht.

Aantal runs: 12
Gemiddelde snelheid: 6:06 minuten per kilometer
Aantal kilometer: 70,82 km
Wedstrijd: Zevenheuvelennacht 7K in 37:03

December
Ook in december had ik eigenlijk niet echt een doel. Eind december begon de training voor de Halve Marathon weer en voor die tijd wilde ik dus mijn conditie zoveel mogelijk op peil houden. Nou dat is op zich hartstikke goed gelukt. Daarnaast stond ik elke week toch ook nog wel in de sportschool. En deze maand liep ik voor het eerst in mijn leven een trail: de Wisenttrail 8,5K.

Aantal runs: 13
Gemiddelde snelheid: 6:14 min per kilometer
Aantal kilometer: 83,65 kilometer
Wedstrijd: Wisenttrail 8,5K in 56:45

Liefs Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *