Recap: Groet uit Schoorl

Recap: Groet uit Schoorl

Gisteren was het dan zover: de 10K tijdens Groet uit Schoorl. Ik had er enorm veel zin in maar ik was ook een beetje zenuwachtig. Ik had namelijk een doel voor ogen en wist niet zeker of ik dit zou gaan halen. Daarnaast was er ook nog wel best slecht weer voorspeld.. Maar alles kwam uiteindelijk goed! Lees je mee?

De start was pas om 14:45 dus we konden thuis lekker rustig opstarten. Thuis dus lekker ontbeten met een havermoutje. Daarna al mijn spullen gepakt en ook toen besloot ik pas wat ik aan ging doen. Een dunne longsleeve en een lange broek. En ik koos daarbij voor mijn roze New Balance Vazee. Hier heb ik de laatste tijd fijn op gelopen dus daarom koos ik hiervoor. Daarnaast zou het volgens de voorspellingen droogblijven dus vandaar dat ik een dun shirt aan ging doen.

Toen was het tijd om naar Alkmaar te rijden want vanaf daar zouden we met de pendelbus gaan. De reis ging voorspoedig dus kwamen we lekker op tijd aan in Alkmaar. Beter dan vorig jaar want toen hadden we best veel haast. Dit was een stuk fijner. We parkeerden bij het station en konden direct de pendelbus in. Op naar Schoorl! Daar aangekomen onze tas en spullen bij de garderobe achtergelaten. En na nog een laatste zenuwplasje in looppas naar het startvak. Het was best koud en zo bleven we een beetje warm.

In het startvak hoefden we niet al te lang te wachten. We konden al gauw door naar het startvak voor ons en na een paar minuten ook nog naar het startvak daarvoor. Daarna was het nog een paar minuten wachten en toen mochten we los!

Kilometer 1-3
Ik wist nog van vorig jaar dat rond kilometer 3 de grootste klim zou komen. Ik gebruikte kilometer 1 en 2 dus om een beetje warm te lopen. Ik liep deze kilometers wel in het tempo wat ik het liefst aan wilde houden tot het einde. Ik had wel met mezelf afgesproken dat ik kilometer 3 mocht vertragen. En dat deed ik dan ook. De klim was weer heftig en duurde vooral erg lang. Maar ik kwam er goed doorheen.

Kilometer 4-5
Hier kon ik weer wat tijd goedmaken. What goes up must come down en dat gebeurde dan ook in kilometer 4. Deze kilometer maakte ik dan ook goed wat ik in de derde had laten liggen. Ik zat lekker in de flow en kon het snelle tempo prima volhouden! Ook kilometer 5 vloog super snel voorbij. Op de helft!

Kilometer 6-8
Hier kreeg ik het zwaar. Na 5 kilometer kwam echt even een omslagpunt. Ik besefde dat ik ‘pas’ op de helft was en dat ik het hele stuk nogmaals moest rennen. Dat was even een mentale klap. Maar ik kon het snelle tempo wel volhouden. Vooral omdat ik ook bedacht: hoe sneller je rent, hoe eerder je klaar bent. Ik rende eigenlijk sneller dan mijn beoogde tempo dus dat ging lekker.

Kilometer 9-10
Ik wist van vorig jaar dat kilometer 9 een killer is. Hier loop je best veel omhoog zonder dat je dat dus echt goed doorhebt. Maar deze keer kwam ik er erg goed doorheen en ik zakte qua tempo ook niet terug. De laatste kilometer was met een kleine afdaling dus dat was lekker. Voordat ik het wist zag ik de finishboog al. Maar ik versnelde iets te snel omdat ik dacht dat de blauwe boog de finishboog was, maar dat was eentje verder haha. En toen zat het avontuur er alweer op!
Doel: onder de 53 minuten
Behaald: 52:35 minuten.

Ik heb mijn doel dus dik gehaald!!

Liefs Jessica

2 gedachten over “Recap: Groet uit Schoorl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *